Čitaoci pitaju: Vaskovo naselje puno rupa, Vojvođanska ulica nema prilaz

LESKOVAC

Čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress javljaju da je Vaskovo naselje puno rupa i da su tamo “ne bare nego jezera kroz koja deca idu u školu”.

Pitali smo JP “Urbanizam i izgradnja Leskovac” kada će ti problemi građana biti rešeni?.

Rekli smo im i da , ako je odgovor da “mora da se priprema tehnička dokumentacija” , dodatno pitanje je kad će to da se radi, kakav je plan za ovu ulicu i da li je predvidjeno nešto za saniranje problema?

Čitaoci iz Vojvodjanske ulice  kažu da ona nema ni  ulaz ni izlaz
i, da na prolazu, koji prinudno koriste , ne mogu da se mimoidju pešak
i automobil , da vatrogansa kola ne bi mogla da prodju .
Kažu i da su placevi kupljeni od opštine.
Pitali smo JP “Urbanizam i izgradnja Leskovac” da li se planira bilo kakvo rešenje, kad i u čemu će ono da se sastoji?

Odgovore u integralnoj verziji donosimo u nastavku teksta

VASKOVO NASELJE

Usvojenim planskim dokumentom – Plan Generalne regulacije (PGR 12), u “Vaskovom naselju”, postojeće katastarsko stanje ne zadovoljava uslove izgradnje saobraćajnice u planiranom gabaritu. U tom smislu, potrebno je prvo izvršiti parcelaciju i rešiti imovinske odnose, kako bi se formirala građevinska parcela na kojoj bi bila moguća izgradnja pomenute saobraćajnice. Nakon rešavanja imovinskih odnosa i okončanja procedure vezane za formiranje građevinske parcele, neophodno je izraditi projektno – tehničku dokumentaciju potrebnu za dobijanje odobrenja za izvođenje radova kao i obezbeđivanje neophodnih sredstava i planiranje realizacije ove investicije, što je u nadležnosti Gradske uprave, Odeljenje za komuanlno – stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu.

VOJVOĐANSKA ULICA

Za ulicu “Vojvođanska” urađen je projekat parcelacije. Projekat je predat u katastar nepokretnosti na sprovođenje. Projektom je planiran izlaz na ulicu “Hajduk Stanko” za šta je potrebno utvrđivanje javnog interesa i rešavanje imovinskih odnosa, i o svemu su upoznati građani ove ulice. Nakon toga sledi izrada projektno – tehničke dokumentacije, pribavljanje odobrenja za izvođenje radova i obezbeđivanje neophodnih sredstava i planiranje realizacije ove investicije, što je u nadležnosti Gradske uprave, Odeljenje za komuanlno – stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu, navodi se u odgovoru JP “Urbanizam i izgradnja Leskovac” .

Regionalna informativna agencija JUGpress poziva građane i građanke da nam šalju fotografije, tekstove i video snimke vezane za komunalne ali i druge probleme u svom komšiluku, ulici, naselju, selu, gradu ili opštini .

Vaše priloge objavićemo na sajtu JUGpressa i tako probleme učiniti vidljivim.

Vidljivost doprinosi i njihovom rešavanju.

Pozivamo vas i da nam šaljete pitanja ili dileme koje želite da iznesete pred predstavnike nadležnih organa, odnose se na probleme i pojave u vašem okruženju, a niste u mogućnosti da to direktno učinite.

Naši novinari će potražiti odgovore za vas i objaviti ih kao medijske priloge.

Mejl adresa redakcijajugpress1@gmail.com

viber 063/8549104

fejsbuk: JUGpress

tviter : JUGpress

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare