Čitaoci pitaju, mi proveravamo: Donje Trnjane planirano za kanalizaciju, za vodu na čekanju

LESKOVAC

Živimo u 21 veku a Donje Trnjane nema gradsku vodu I kanalizaciju iako s enalazi pored Leskovca, piše čitateljka JUGpressa i pita da li će se to, i kada, reštit.

Odgovor smo zatražili u leskovačkom Vodovodu.

I suština jeste u tome da je ovo selo planirano za izgradnju kanalizacione mreže ali ne i za vodovodnu mrežu.

“U okviru investicije koju vodi grad, a koja se odnosi na proširenje kanalizacione mreže preko ORIO programa holandske vlade, dostavljamo informaciju da je naselje Donje Trnjane obuhvaćeno ovim projektom. U skladu sa tim, meštani ovog naselja će dobiti mogućnost da se priključe na kanalizacionu mrežu sredinom 2021. godine, što predstavlja veliki potencijal za ovaj kraj i zaštitu životne sredine. Ovom prilikom obaveštavamo građane, da prema Zakonu o ozakonjenju samo objekti koji imaju građevnisku dozvolu ili kompletno završen proces legalizacije, stiču pravo na priključenje. Saglasno tome, neophodno je na vreme pripremiti svu potrebnu dokumentaciju u vezi rešavanja imovinko-pravnog statusa nad objektima koji se priključuju.

Kapitalne investicije koje se odnose na izgradnju nedostajuće infrastrukture (vodovodna i kanalizaciona mreža, saobraćajnice i sl.) rešava grad preko organa gradske uprave koji se bave komunalno stembenim poslovima, saobraćajem i instrafstrukturom. Vodovod je u prethodnom periodu podigao kredit preko nemačke kfv banke, koji otplaćuje sve do 2026. godine, za rekonstrukciju mreže i smanjenje gubitaka vode u sistemu, te finansisjki iscrpljen nije u mogućnosti da ulaže u novu infrastrukturu”, navodi s eu odgovoru Vodovoda koji u celini prenosimo..

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
izbegavanje zakona
izbegavanje zakona
4 godine pre

Meni su rekli da se sam prikljucim ko divljak, oni ce mi priznaju taj divlji prikljucak i tako smo izbegli legalizaciju. Eto i ti mozes isto takodje da uradis i izbegnes zakon. Pametno ljudi rade.