Čitaoci javljaju: Novi asfalt u Predejanu trajao desetak dana

LESKOVAC-PREDEJANE

Čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress javljaju da je asfalt u Predejanu, radovi su završeni nekoliko dana pred kraj godine, već posle desetak dana propao.

Kao dokaz su nam poslali i fotografije.

Glavna ulica u Predejanu, koja i danas nosi ponosno ime “Marsala Tita” asfaltirana je pre tridesetak godina . Asfalt, koji je u to vreme uradjen, za danasnje prilike mogao bi se nazvati “odlicnim”, pišu nam čitaoci.

Dodaju da je taj asfalt “služio svoje, svakodnevno nam, malo po malo, pokazujuci tragove habanja i trosenja. Medjutim, pocetkom izgradnje , sad već čuvenog autoputa, i dolaskom raznoraznih firmi, angazovanih na njegovoj izgradnji, proces propadanja asfalta se znatno ubrzao. Nemilosrdno su kamionima, buldozerima, teškim masinama sa gusenicama svakodnevno, stotinama puta, krstarili našom glavnom ulicom i , nažalost, starom asfaltu zadali poslednji udarac.

Rupe su postale sve vee i dublje, kanalizacione i vodovodne cevi su, pod ogromnim teretom, pucale na svakom koraku”, pišu nam gradjani .

Objašnjavaju da je jedna od firmi , koja je bila izvodjač radova na Koridoru 10, Trejsi , u dogovoru sa gradom Leskovcem , angažovana da popravi štetu uklanjajuci stari i postavljajuci nov asfalt, na samo par dana pred Novu godinu.

“Gradjani su sa oduševljenjem pratili rad mašina i radovali se “nečem novom posle toliko godina”,

Ali na žalost, ne zadugo. Već nakon sedam dana od završetka radova pored ulinih šahti pojavile su se rupe u kojima nedostaje asfalt. Nakon obilnih kiša u poslednjih par dana, rupe”na asfaltu starom tek nedelju dana” postaju sve veće i izraženije, pa tako danas već imamo površine od kvadratnog mestra na sredini ulice bez asfalta. Ogorčeni i po ko zna koji put razočarani meštani su se okupili oko rupa i gradjevinskim metrom pokuali da izmere debljinu nanetog asfalta, koji više podseća na foliju. Ustanovljeno je da je debljina oko 1 sm” , pišu nam gradjani.

Kažu i da se “rečima ne mogu opisati reakcije stanovnika Predejana. Kod jednih je vladao muk, drugi su glasno izražavali svoje nezadovoljastvo upućujući pogrdee reči na račun izvodjača radova i lokalnih vlasti”, navode čitaoci.

Prati
Obavesti me o
guest

9 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Jovan
Jovan
3 godine pre

Bravo za clanak. Samo zasto doticni koji je merio asfalt i pisao vam nije stao imenom i prezimenom za dopis nego se krije iza imena svih mestana kao i uvek sve za pocne pa se povuce u misiju rupu jos uvek mu zao sto su ga najurili iz sns-a

Lea
Lea
3 godine pre
Odgovori  Jovan

Dotini,kako ga Vi vec nazivate,nije pisao clanak,upotrebljene su fotografije sa njegovog profila,ali autor clanka nije sigurno. Uostalom,namera autora je da se skrene paznja na problem i ukaze na propuste izvodjaca. Ne razumem zasto je vaznije KO je pisao od onog NA KOJI PROBLEM SE UKAZUJE. Radovi su placeni 27 miliona i narednih 30 godina ne ce se investirati i isti proekat,a gradjani su za “SVOJ”novac dobili rupe pune vode. Mislim da je to mnogo vaznije od toga KO je pisao.

nije svejedno ko ti je roditelj
nije svejedno ko ti je roditelj
3 godine pre
Odgovori  Lea

Mesku je najvaznije ko je pisao. Da ga namiri s 200 g salame, asfalta, zaposlenje, namestenje, da mu udomi cerku, sina, unuku, pa da mu zatvori usta, ako ce posle pita njegovo dete da digne ruku. I danas Mikin kult radi! Roditelji nemaju gadjenje na uhapsenog profesora sekte, nego DOVELI DECU U PRIVATNU SKOLU. TIM RODITELJIMA TREBA ODUZIMATI MALOLETNU DECU JER IH PODVODE MANIJACIMA I KAD ZNAJU DA JE BOLESNIK PRESVUCEN U PROFESORA, POLITICARA, svejedno je.

Jovan
Jovan
3 godine pre
Odgovori  Lea

Jablanicki okrug nije imao boljeg gradonacelnika uzadnjih 50 godina , zar ne vidite koliko kilometara puta je igradjeno u Predejanu ??? Novi putevi , nova pijac , renovirana fiskulturna sala… i opet nam ne valja nego ce Merimo sve sa metar u milimetri

Lea
Lea
3 godine pre
Odgovori  Jovan

Ukoliko Vi,posle procitanog clanka i prezentovanih fotografija,nazivate to NOVOM ULICOM, a pijacne tezge postavljene u gomili blatnjavih rupa nazivate NOVOM PIJACOM,onda se nas ugao posmatranja bitno razlikuje. Sto se fiskulturne sale tice,to je, kao sto i sami znate,neka druga prica i neki drugi ljudi,kako u samoj organizaciji tako i finansiranju proekta,tako da te stvari nemogu porediti.
U prilogu komentara,kako Vi to nazivate,NOVA PIJACA!!!

Screenshot_20210122-105012_Facebook.jpg
Bony
Bony
3 godine pre
Odgovori  Jovan

Jablanicki okrug nije imao glupljeg i nepismenijeg gradonačelnika u zadnjih 120g. Čovek koji kaže da kisa pada po “metru kubnom” i tvrdi da je studirao na Oksfordu je običan lažov i velika bruka Leskovca i leskovčana. Cela Srbija se sprda na njegov račun.
A na asfaltiranju ulice je neko odlicno profitirao. Da je bilo srece da ostave kocku. Onda bi i most bio sačuvan sa svojom predivnom kamenom ogradom.

čaki
čaki
3 godine pre

E, ovako se gletuje ulica. Ako je plaćeno gletovanje onda nema propusta!

Lea
Lea
3 godine pre

27 miliona je kostao ovaj proekat. Ulica od 1,8km. Cena,kao da su je posipali zlatom i dijamantima.. Porazavajuca je cinjenica da je tih 27 miliona NASEG NOVCA UTROSENO ZA OVAJ PROEKAT,A GRADJANI SU DOBILI “RUPE”ISPUNJENE VODOM

Ljuba
Ljuba
3 godine pre
Odgovori  Lea

Tanko skroz. Firma se zove Trejs. Put za Aiste je svemirski u odnosu na fotografije. Moramo da blokiramo .