Završava se asfaltiranje ulice Maršal Tito u Predejanu

LESKOVAC-PREDEJANE

Koridori Srbije su početkom meseca novembra započeli uređenje ulice Maršala Tita u Predejanu. Radovi izvedeni u dužini od 1,8 kilometara na saobraćajnici u ovom mestu vredni su 27 miliona dinara, objavljeno je na sajtu grada Leskovca.

Prema rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, koji je danas obišao ove radove, praksa Koridora je da ulaže svoja sredstva u sve ulice koje je ovo preduzeće koristilo eventualno oštetilo prilikom izgradnje Koridora 10 i podsetio da su Koridori finansirali rekonstrukciju ulice Bora Pešić u Grdelici i ulaza u Grdelicu ukupnim ulaganjem od 70 miliona dinara. Gradonačelnik je govorio i o ulaganju saobraćajnu infrastrukturu Predejana i rekao:

„U razvoj i poboljšanje putne infrastrukture grad Leskovac je uložio milijardu i 600 miliona dinara. Nije nam važno da li ćemo urediti ulicu u strogom centru grada ili uličicu u nekom selu, važno nam je da razuđena teritorija Leskovca ima savremene puteve, bezbedne za saobraćaj. Ovaj kraj, Predejane i Predejane selo su dugo bili zapostavljeni kada je saobraćajna infrastruktura u pitanju. Podsetiću vas da je u selu Predejane deo glavne ulice prvi put asfaltiran 2017. godine. Radovima koje smo nastavili početkom 2020. završili smo uređenje čitave te saobraćajnice sa ulaganjem od 11,6 miliona dinara iz. Pored lokalnih i republička sredstva su izdvojena za Predejane. Javno preduzeće Putevi Srbije asfaltiralo je ukrštnje dva državna puta kod motela Predejane, veze starog auto-puta ka Predejanu i veze ka Crnoj Travi. Vrednost tih radova je 8,4 miliona dinara, i ukupno je 1800 metara rehabilitovano i presvučeno.“

On je zaključio da ukoliko se radovi na ulici Maršala Tita nastave trenutnom dinamikom biće završeni u četvrtak 31. decembra i rekao da Leskovac u narednoj godini očekuju radovi na Bulevaru Nikole Pašića, ulici Rade Žunić i ulici Dimitrija Tucovića

„Izvođač radova danas asfaltira kolovoz na ulici Maršala Tita, a pre toga su uradili profilisanje glodalicom i nivelaciju šaht poklopaca“ – rekao je direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić koji je govorio o tehničkim detaljima projekta, objavljen o je na sajtu grada Leskovca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare