Čitaoci javljaju: Godina počela novom saobraćajkom na istom mestu

LESKOVAC

Čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress javljaju da je i nova godina počela saobraćajkom na uglu ulica Pana Đukića i maksima Kovačevića.

Razlika u odnosu na ranije saobraćajke je samo u tome što se ova dogodila preko puta mesta gde su se one najčešće dešavale.

Ljudi koji žive u ovim ulicama su opet bili uznemireni a nadležni i dalje ne reaguju .

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Deda
Deda
2 godine pre

Najnadležniji su saobraćajni policajci. Sve mi se čini da po onoj Miloševoj, da se narod ne bi bunio, popuštaju i ne kažnjavaju tzv sitne prekršaje. Zbog takvog gledanja kroz prste se najviše i dešavaju ovakve situacije. Drugi razlog su škole za vozače. Jurnjava za brzom zaradom (uz možda mito i korupciju prilikom polaganja ispita) dovodi do propuštanja neobučenih vozača koji sednu u mašine jače od 2000m3 i onda na prvoj raskrsnici imamo čukanja, izletanja sa kolovoza, gaženje pešaka, biciklista…. Saobraćajna kultura nam je ogromna NULA!!!

Mile
Mile
2 godine pre
Odgovori  Deda

Tsko je Deda. Mnogo toga je trulo u državi našoj, a pogotovo u Leskovcu. Na ovoj raskrsnici se događaju udesi zbog onih koji ne poštuju saobraćajno pravilo o obaveznom zaustavljanju na raskrsnici da bi se propustila vozila koja se kreću ulicom sa pravom prvenstva prolaza. Mislim da oni i snose materijalne troškove, jer su svojim ponašanjem i krivi za udes, ili bi bar tako trebalo da bude, ako nemaju neku vezu kod policajaca, u sudovima ili kod nekog moćnog prijatelja, što je vrlo čest slučaj. A policajci su tu da kontrolišu brzinu radarom, da proveravaju alkoholisanost, i sl. a da li je neko pravilno parkiran na trotoaru izbegavaju da rade. Ja mislim da bi trebalo da sankcionišu sve one koji parkiraju vozila na trotoaru pored svojih kuća, a teško im je da otvore kapiju i uvezu vozilo u svoj plac. A pogotovo one koji parkiraju na manje od 10 metara od raskrsnice, jer time smanjuju vidljivost u samoj raskrsnici i direktni su krivci za udese.