Crta: Uslovi za referendum

BEOGRAD

Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (Crta) uputiio je danas poziv Vladi, Kriznom štabu i Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) da se hitno i nedvosmisleno izjasne o uslovima i merama za održavanje referenduma 16. januara, s obzirom na drastičan porast broja zaraženih koji se evidentira poslednjih dana, saopštila je Crta.

“Verujemo da briga za zdravlje građana mora da bude apsolutni prioritet i zato je neophodno da se građanima garantuje bezbedno okruženje u kojem mogu da iskoriste svoje biračko pravo”, saopšteno je.

Crta naglašava da želi da bude krajnje odgovorna prema više stotina građana, članova svoje građanske posmatračke misije koji bi trebalo da budu raspoređeni na glasačkim mestima na dan referenduma.

Uz napomenu da nisu ni kompetentni ni pozvani da donose procenu epidemiološke situacije, članovi Crte zahtevaju od nadležnih državnih organa da s punom odgovornošću iznesu jasan stav o tome u kojoj meri glasanje predstavlja rizik za javno zdravlje i kakve će mere zaštite preduzeti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare