Čitaoci javljaju: Opet saobraćajka na uglu ulica Pana Đukića i Maksima Kovačevića, nadležni ne rešavaju problem

LESKOVAC

Čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress javljaju da se večeras opet dogodila saobraćajna nesreća na uglu ulica Pana Đukića i Maksima Kovačevića.

Kažu da se na ovoj raskrsnici vrlo često dešavaju saobraćajne nezgode ali da su nadležni organi nezainteresovani da reše problem građana od čijih poreza primaju plate.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mile
Mile
2 godine pre

Ne znam kako bi gradska vlast trebala da reaguje na ove saobraćajke. Da li da postavi i ovde semafor? Čujem da su oni vrlo skupi, a i da je provizija visoka, ali mislim da su semafori i faktor koji usporava saobraćaj, povećava potrošnju goriva, povećava zagađenost vazduha, … A vlast bi mogla da utiče tako što bi policajci malo više mogli da rade svoj posao, ali ne tako što će kontrolisati da li je nekome istekla prva pomoć, već da kažnjavaju one koji pored kuće, na trotoaru parkiraju automobile, a pešaci zbog toga hodaju kolovozom. A i trotoari su vrlo često toliko neravni da je primamljivo hodati kolovozom. Isto tako, policajci bi mogli da obrate pažnju na parkirane automobile na trotoaru na samim raskrsnicama, pa je zbog toga smanjena vidljivost na njima. Po zakonu se ne sme parkirati na deset metara od raskrsnice, a vrlo često se krši ovo pravilo.

Pera
Pera
2 godine pre
Odgovori  Mile

Baš tako, kao što kažete. Policija bi trebalo da reguliše saobraćaj i kažnjava učesnike (“batina je iz Raja izašla”) u saobraćaju, kako vozače, tako i pešake koji se “vuku”, sa lušalicama u ušima najčešće, preko pešačkog prelaza. Izgleda da se pešaci kažnjavaju samo u toku nekih protesta protiv vlasti kad se “zadržavaju na kolovozu” i kao usporavaju saobraćaj.
Konkretno, navedena raskrsnica je već blizu semafora, a takođe i iza (ispred) nepregledne krivine (nepregledne od parkiranih vozila ispred marketa na krivini) i stvarno treba biti mnogo glup da ne prilagoditi brzinu, zbog svoje bezbednosti najviše. Uostalom i znaci ukazuju na potrebu prilagođavanja brzine ili blizinu raskrsnice i slično, ali ih treba znati čitati, što se sad slabo praktikuje, čak i u auto-školama.

Mile
Mile
2 godine pre
Odgovori  Pera

Moraju ljudi da shvate da je učešće u saobraćaju opasna rabota. Pravila nisu izmišljena da bi nekome napakostila već da bi bila veća i logična sigurnost učesnika. Ali, da se poštuju. Jutros sam prolazio pored ove raskrsnice i umalo nisam bio svedok saobraćajke. Gledano prema opštini, sa desne strane nailazi automobil i staje da bi propustio automobil iz pravca opštine. Ali, kad je automobil prišao sasvim blizu, automobil sa desne strane prelazi ulicu i nastavlja bez zaustavljanja. Srećom, vozač automobila iz pravca opštine je bio priseban, sa dobrim kočnicama, tako da je izbegao sudar za malo, ali je pritisnuo svirenu i držao je prilično dugo. A vozač prestupnik nije ni zastao.