Čime se sve gradonačelnik Leskovca pohvalio premijerki?

LESKOVAC

Čime se sve gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović juče pohvalio premijrki Srbije Ani Brnabić?

Cvetanovićev detaljni govor je u nastavku.

Saradnja sa predsednicom Vlade počela još u Upravnom odboru NALED-a, onda se nastavila kada je kao ministarka državne uprave i lokalne samouprave posetila grad Leskovac, i to je bio prvi grad koji je posetila noseći tu funkciju, zatim kada je otvorila Službu za infektivne bolesti, i sada se ta plodonosna kvalitetna i dobra saradnja između Vlade Republike Srbije i grada Leskovca nastavlja, rekao je na početku govora.

„Grad Leskovac je prvi po 4. put dobio BFC sertifikat u procentu ispunjenosti 96,33%, što znači da smo, što se tiče pozitivnog poslovnog okruženja, dominantni u Srbiji. Zato su fabrike iz Nemačke, Velike Britanije, Turske, Južne Koreje, Holandije, prisutne u našem gradu, na ulazu u grad, i na prostoru industrijske zone. U poslednjih mesec dana smo otvorili fabriku nameštaja, 2 miliona evra, akva park, IT sektor, očekujemo da za mesec dana otvorimo novu fabriku Mladost, vrednosti 30 miliona evra, tursku kompaniju sa 400 novih radnih mesta već iduće godine. Sve u svemu, u poslednjih nekoliko godina smo otvorili 8000 novih radnih mesta, što je bio prioritet i Vlade Republike Srbije, i predsednika gospodina Aleksandra Vučića i lokalne samouprave.“

„Dato je obećanje kada je gospođa Brnabić posetila Opštu bolnicu Leskovac i otvorila Infektivno odeljenje, a kasnije i od predsednika Aleksandra Vučića kada je takođe bio u poseti, da će bolnica biti kompletno rekonstruisana. Uloženo je 5 miliona evra, biće uloženo još 4,5 milijarde dinara, što znači da od oktobra intenzivno krećemo da radimo. Biće i nove opreme u vrednosti od oko 5 miliona evra: magnetna rezonanca, novi rendgen aparati. Grad Leskovac je ispunio svoju obavezu, platio je projekat za završetak leskovačke bolnice u iznosu od 50,4 miliona dinara. Nakon toga smo posetili fabriku za prečišćavanje otpadnih voda. Svima je poznata činjenica da je stari kolektor neslavno završio, 5150 metara, 10 % je samo bilo u funkciji i to ne u kontinuitetu. Vlada Republike Srbije je zajedno sa Evropskom unijom završila Liniju vode sa 10,4 miliona dinara, zatim gradski kolektor sa 464 miliona dinara, a zatim i sa 497,5 miliona dinara Liniju mulja. U toku je probni period od 6 meseci. Sada se nalazimo na Bulevaru Nikole Pašića, jednoj od najfrekventnijih ulica. Cilj nam je bio da izmestimo saobraćaj, da obilaznica prema Bojniku i Lebanu, Medveđi, upravo bude ovde. Uz pomoć Vlade Republike Srbije i Puteva Srbije sredili smo ulaz u grad iz pravca Vlasotinca, u dogovoru sa predsednicom Vlade i predsednikom Republike Srbije u narednih meseca radiće se i put prema Lebanu, zatim i put Leskovac-Vučje.“

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Nezakonit
Nezakonit
1 godina pre

Ovaj načelnik okruga je nezakonit ,pisalo je u medijima i koji su razlozi u pitanju . I dalje nikom ništa,kao da u ovom gradu ništa se ne radi kako treba,kao da ne postoji ni sudstvo ni niko. Ovo je opasna poruka svima nama ,zakon ne postoji osim volje faraona.
I dokle će svi da budemo nemi ,da zabijamo glavu u pesak i da spremamo svoju decu da napuste svoj grad zbog ovakvih. Ljudi sve ovo više nije normalno ,dokle leskovčani?

Melica
Melica
1 godina pre
Odgovori  Nezakonit

A zbog cega je nacelnik okruga nezakonit? Molim Vas, protumacite mi zakon.

Zažuljenko
Zažuljenko
1 godina pre
Odgovori  Melica

Boturo, nezakonit je zbog toga što taj anonimis ne ume vola u …e da ubode, što je ta funkcija sasvim nepotrebna jer o svemu odlučuje Cvetanović, nezakonita je zbog nečinjenja postavljenog i zbog mnogih drugij stvari.
A sem toga naš Okrug nije mesto za stručnu praksu, pa da se “mladima” daje šansa da se tu igraju i “stiču iskustvo”kako ima obicaj kaze Cvetanović koji je trbao da otvori svoju firmu, uloži jedno milion evra pa da tu zapošljava takve da “stiču iskustvo”.

Milica
Milica
1 godina pre
Odgovori  Nezakonit

Jel reko koju sumu je isplati na ime sudskih troškova koje je izgubio grad , direktori ? Kolika je šteta?