Sakupljači sekundarnih sirovina prošli jednodnevnu obuku

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC-VRANJSKA BANJA

U okviru projekta ,,Sakupljači juga Srbije za primer”, koji je podržan od strane Ministarstva zaštite  životne sredine Republike Srbije, održane su dve obuke sakupljača sekundarnih sirovina u Leskovcu i Vranjskoj Banji.

U fokusu interesovanja ovog projekta bila su registrovana udruženja sakupljača koja su u procesu legalizacije podržana od strane naše organizacije.

Prva obuka održana je u Domu kulture Roma u Leskovcu i na njoj je bilo prisutno 30 sakupljača sekundarnih sirovna. Druga obuka održana je u Vranjskoj Banji i nju je prošlo 20 sakupljača iz ove opštine.

Članovi oba udruženja iskazala su spremnost za dalji proces legalizacije svog poslovanja.

Sa druge strane, isakazana je i potreba većeg uključivanja lokalnih samouprava u rešavanje problema sakupljača sekundarnih sirovina.

Potpisan je i zajednički Memorandum o saradnji na kom su definisani zajednički ciljevi na kojima će se raditi u narednom periodu.

Veliki doprinos na realizaciji projekta dalo je Odeljenje za zaštitu životne sredine grada Leskovca svojim učešćem na obukama.

Na osnovu evaluacionih listova nezavisni evaluator Predrag Radulović ocenio je ovaj projekat jako uspešnim.

Sve gore navedene činjenice daju vetar u ledja, ali i obavezuju organizaciju da još snažnije nastavi sa daljom podrškom sakupljačima u narednom periodu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare