Četiri najbolje učeničke kompanije odlaze na nacionalno takmičenje

NIŠ

U četvrtak, 2. marta, u Delta Planet centru u Nišu biće održano Regionalno takmičenje učeničkih kompanija na kome će 24 srednjoškolska tima iz jugoistočne Srbije, Aleksinac, Bojnik, Kuršumlija, Leskovac, Niš, Pirot, Svrljig, Sokobanja i Zaječar, ponuditi svoje proizvode i usluge široj javnosti, dok će članovi žirija ocenjivati njihove kompanijske izveštaje, prodajne veštine i jedinstvenost ponude.

  Učenička kompanija je najpoznatiji program Dostignuća mladih koji obezbeđuje osnovno ekonomsko obrazovanje za učenike srednjih škola i sprovodi se širom sveta. Program traje preko cele školske godine a Evropska komisija ga je označila kao najbolji primer preduzetničkog obrazovanja. Učenici koji su „zaposleni” u ovim kompanijama tokom školske godine stiču znanja o tržišnoj ekonomiji i preduzetništvu kroz programe „Dostignuća mladih” i svoju kompaniju vode od osnivanja do izrade kompanijskog izveštaja i zatvaranja kompanije. Program Učenička kompanija deo je projekta „Decenija preduzetništva” koji sprovodi Vlada Republike Srbije.

                              Na takmičenju će učenici imati priliku da javnosti pokažu koje proizvode i usluge su razvijali tokom godine ali i da „odmere snage” sa svojim vršnjacima, a najbolje četiri kompanije učestvovaće na nacionalnom finalu u Beogradu, zajedno sa pobednicima ostalih regionalnih takmičenja, jugozapadna i centralna Srbija, Vojvodina i Beograd. Najbolja učenička kompanija na nacionalnom nivou predstavljaće Srbiju na evropskom takmičenju najboljih učeničkih kompanija koje će biti održano u julu ove godine u Istambulu.

                          Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji, uz saradnju i finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), NCR fondacije, Ministarstva prosvete i tržnog centra Delta Planet.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare