Budžet opštine Medijana veći za 20 posto

NIŠ

Za prvih devet meseci ove godine budžet opštine Medijana realizovan je oko 73 posto, a očekuje se da do kraja godine realizacija bude 95 provcenata, rečeno je danas na sednici Skupštine gradske opštine Medijana, najveće opštine grada Niša.

Planirani budžet za gradsku opštinu Medijana  je oko 214 miliona dinara.

„ Činjenica je da smo izuzetno zadovoljni realizacijom i svime onim što smo uradili u prethodnom periodu. Verujem da su građani prepoznali šta je sve rađeno na Medijani. Akcenat naše politike je mladost, deca na Medijani. Shodno tome očekujem da će do kraja godine izvršenje budžeta biti na nivou 95 posto što je izuzetno izvršenje budžeta“, rekao je predsednik gradske opštine Medijana Milan Krstić.

Većina odbornika saglasila se da budžet za narednu godinu bude uvećan za 20 odsto u odnosu na ovu godinu i on će iznositi 260 miliona dinara.  Predsednik Krstić je istakao da deficita nema a da će biti  suficita shodno tome da je to potrebno za finansiranje projekta medjugranične saradnje sa Bugarskom u iznosu od 3o miliona dinara!

Odbornička grupa „NIŠ – moja grad“ bila je protiv ovako koncipiranog budžeta.

„Ovaj budžet je budžet ismišljenih cifara. I budžet koji bukvalno nema nikakvio pokriće u onome šta nosi iznos budžeta od 271 milion. Vlast koja u prethodnoj godini nije uspela da potroši ili da vrati građanima 47 miliona dinara u ovoj godini je povećala budžet i osnov za povećanje budžeta je potpuno neznanje koliko će grad aproprijacijom preneti sredstva gradskoj opštini Medijana. U ovom trenutku još nemamo definisan gradski budžet a pouzdano se zna da i gradska optina Medijana i ostale gradske opštine dobijaju sredststva iz gradskog budžeta“, rekao je Dragoslav Ćirković, šef odborničke grupe „Niš- moj grad“

„Očekujemo da se prihod od lokalnih komunalnih taksi za zauzeće javnih površina poveća u ovoj godini . Razgovaramo sa privatnicima. Veliki broj privatnika na Medijani nije plaćao zakup ni taksu za zauzeće javne površine.  Očekujem da će u narednoj godini biti veći prihod od zauzeća“, dodao je Krstić.

Predsednik gradske opštine Medijana Milan Krstić kaže da je opštinski budžet kreiran proporcionalno sa planiranim prihodima i da je u planu veliki broj projekata koji se odnose na penzionera, decu i komunalno uređenje. Najveći prihodi, ko 53 miliona očekuju se od transfera grada , poreza na imovinu i zarade, dok će oko stotinu miliona dinara opština dobiti naplatom lokalnih komunalnih taksi .

5 прилога

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare