Brojni događaji za prvi dan manifestacije „Dani Vranja“

VRANJE

U okviru tradicionalne manifestacije „Dani Vranja“ u Gradskom parku otvoreni su Etno sajam, Salon knjiga i Letnji atelje.

Na Etno sajmu učestvuje 27 izlagača ne samo iz Vranja, već i drugih gradova u Srbiji.

Izloženi su ručni radovi, grnčarija, ručno izrađeni predmeti od drveta, nakit, eksponati u dekupaž tehnici, umetničke slike. Tu je i štand sa ukrasnim drvetom – bonsai. Svojim rukotvorinama predstavljaju se i Kolo srpskih sestara i Udruženje osoba obolelih od multipleskleroze Pčinjskog okruga.

Što se tiče Sajma kniga ljubiteljima pisane reči na raspolaganju je oko 10 izdavača. Prvi prvi put učestvuje i Udruženje književnika Vranja.

Prvog dana manifestacije počeo je da radi i Letnji atelje koji je okupio  desetoro umetnika. Oni će pod vedrim nebom u Gradskom parku stvarati umetnička dela sve vreme trajanja manifestacije.

U okviru kulturno – turističke manifestacije „Dani Vranja“, koja se ove godine organizuje 17. put, za najmlađe sugrađane organizovano je druženje sa kostimiranim animatorima, takođe u Gradskom parku.

Na istom mestu, mališani su bili u prilici da pogledaju predstavu „Tri praseta“ u izvođenju pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju.

Ovogodišnja manifestacija počela je jutros maratonom na planinu Grot. Nakon okupljanja kod Sportske hale, učesnici su organizovanim autobuskim prevozom došli do prevoja i raskrsnice Goč u Poljanici odakle je startom počeo planinarski maraton.

Učesnici, su mogli da se odluče za jednu od dve staze. Prva je staza zadovoljstva, od prevoja Goč do Mirkovog kladenca gde je organizovano i planinarsko druženje i ručak. Reč je o grebenskoj stazi u dužini od 10 kilometra u oba pravca.

Druga staza je srednje teška i podrazumeva uspon sa Mirkovog kladenca na Šiljati kamen i Grot u dužini od 16 kilometra u oba pravca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare