Brnabić obilazi pripremne radove za izgradnju hotela Milenijum tima u Vranjskoj Banji

VRANJE-VRANJSKA BANJA

U okviru dvodnevne posete Pčinjskom okrugu premijerka Ana Brnabić sa saradnicima u nedelju je posetila Vranjsku Banju.
Obišla je pripremne radove za izgradnju hotela u Vranjskoj Banji, koji gradi kompanija „Milenijum tim“.

Ona je ocenila da će ova investicija znači oživljavanje juga centralne Srbije, ali i dolazak novih investitora, posao za građane, veće plate i bolji životni standard. Naglasila  je  da je reč o najvećem projektu kompanije „Meriot“ na Balkanu i najvećoj investiciji u srpskom turizmu ovom trenutku.

„Ovo je jedan od najlepših predela u Srbiji. Zato je izgradnja hotela kapitalni projekat od strateškog značaja za turizam Republike Srbije, koji je važan ne samo za Vranjsku Banju i Pčinjski okrug već i za celu Srbiju. Ova investicija će nas staviti na evropsku mapu za turističke destinacije i otvoriti nam nova vrata i biti prekretnica Srbije u turizmu. Teško je dovesti projekte u pojedine delove zemlje koji su udaljeni od Beograda i gde nema mnogo investitora, a koji ta mesta ne vide na mapi investicionih destinacija, iako to jesu. Ali, kada privučete jednu investiciju, dolazi druga, kreće treća, pa taj kraj počinje sam da se razvija. To je održivi razvoj“, rekla Brnabić.

Dodala je da trenutak kada se realizuje ova najveća investicija u srpskom turizmu nije nimalo lak, jer se svi i dalje bore sa posledicama pandemije koronavirusa.

U Vranjskoj Banji gradiće se kompleks koji podrazumeva dva hotela, medicinski centar, apartmane i bungalove.  Reč je o ugovoru o saradnji kompanije „Milleennium Resorts“ i američke hotelske kompanije „Marriott International“.

Objekat će imati 40.000 kvadrata, 190 soba i biće jedan od najmodernijih hotela u Srbiji.

Prvi od tri hotela u okviru kompleksa biće otvoren 2023. godine. „Milenijum tim“ uložiće 90 miliona evra u ovaj projekat i biće zaposleno 350 ljudi.

Predsednica Vlade danas će obići i Fabriku za prečišćavanje otpadnih voda u selu Ćukovac i Zdravstveni centar Vranje, gde se izvode radovi na drugoj fazi rekonstrukcije.

Najavljeno je da će u maloj sali Skupštine grada prisustvovati potpisivanju ugovora između Ministarstva za zaštitu životne sredine i Grada Vranja i gradske opštine Vranjska Banja Vranja.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare