Body painting  talentovane Teodore iz Vranja

VRANJE

Talenat se nasleđuje, ali i dograđuje, usavršava. Bitno je da se na vreme otkrije, da onaj ko ga poseduje ima podršku najbližih i da voli to što radi. Kod Teodore Arsić iz Vranja, mlade talentovane studentkinje upravo su se te kockice poklopile. Talenat za crtanje nasledila je od majke koja se time bavi iz hobija. Završila je grafički dizajn u Hemijsko-tehnološkoj školi u Vranju. Grafički dizajn je bio njen izbor kako bih razvila svoju kreativnost.

I Teodori koja studira psihologiju u Kosovskoj Mitrovici crtanje je hobi. Ali crtanje po telu.

Njen talenat je body painting i sve svoje kreativne ideja prenosi slikanjem po svom telu, ogledajući se u ogledalu.

To je nešto novo i kod nas nije zaživelo u velikoj meri. Ali To ovu mladu devojku ne obeshrabruje.

„Dala sam sve od sebe da svoj hobi usavršim i da sve u vezi njega bude bez greške. Ulažem maksimalan trud da sve dovedem do perfekcije. Zbog toga što koristim samo prirodno osvetljenje, često sam ustajala dosta rano da bih odradila po dva crteža u toku dana.

Da bih unapredila svoje radove morala sam da proučavam dosta o tehnikama crtanja, pozadinama, osvetljenju, uređivanju videa“, kaže Teodora.

Ona dodaje da pozadine improvizuje od raznih tkanina ili hamer papira, a sve svoje rekvizite, kao što su zlatna krila sama jeručno bojila. UV lampa koja joj je istakla flouroscentne boje,  takođe je njen rad, kaže.

O tome kako je počela ovim da se bavi kaže da je to prvo bila šminka.

“Najpre sam koristila samo šminku, a onda sam krenula da crtam pejzaže po oku, od običnih prelazila sam na neobičnije stvari. Kada sam videla da mi je kapak mali za ono što planiram da radim onda sam prešla na obraz, slikala po licu pa sam videla da mi je i to malo, a onda sam pre tri meseca  došla na ideju da radim body painting odslikavanje tela“, kaže ova dvadestdvogodišnja devojka.

Ponosna je što ima podršku najbližih.

“Mama svaku moju ideju podržava. Od malena sam volela da crtam. Želja mi je da radim u tehnici ulje na platnu. Sama sam miksovala boje nakon urađena dva tri rada videla sam da se to ljudima sviđa. Dobila sam razne predloge za rad. Boje za  body painting  se aktiviraju vodom i skidaju vodom, brzo i lako. Rad na odslikavanju tela traje u proseku tri sata. Sunđeri služe za pozadinu njima nanosim veće površine tu su četkice i boje radim bez šablona gledam se u ogledalo. Pozadine improvizujem od raznih tkanina, ili hamer papira, a sve svoje rekvizite (kao što su zlatna krila) sam crtala ručno bojila i napravila sama. UV lampa koja mi je istakla fluorescentne boje. Fotografišu me mama i sestra, a onda ide objava onoga što sam uradila. Nova sam u celoj priči isprobavam tehnike morala sam dosta da učim”, objašnjava Teodora.

Ova mlada devojka o kojoj će se tek čudi kaže da inspiraciju pronalazi u stvarima koje voli da vidi, u svetu oko sebe.

„Ne crtam stvari koje ne prijaju mom oku. Ono što prija mom oku volim da imam na sebi da bude deo mene. Na primer lik Nikole Tesle, ljude koje cenim. Mislim da treba više da se priča o njima,  jer je previše nebitnih ljudi u medijima. Skoro sam Đuleta Van Goga nacrtala”, napominje Teodora.

Teodora je učesnica takmičenja koje organizuje kompanija „Nescafe“ za podršku mladim talentima Srbije.

U krugu je kandidata koji će imati zadatak da prezentuju svoju veštinu, predstave se i možda baš oni postanu deo prve „Nescafe“ 3in1 generacije i osvoje 2.018 evra.

Kompanija „Nescafe“ želi sa pomogne mladim i kreativnim ljudima putem konkursa, sa željom da ih podrži i da im da vetar u leđa, uz skromnu finansijsku pomoć, da bi došli korak bliže ostvarenju svog sna.

Za takmičenje se pripremala više od mesec dana, snimanjem velike količine materijala za video.

„Postoji 120 takmičara trenutno sam peta na listi, jedina iz južne Srbije, jedini takmičar koji radi body painting. Glasanje traje mesec dana do 6. novembra i biće izabran 31 takmičar. Ja sam među njima. Kad se glasanje završi žiri odlučuje kojih desetoro dobija nagradu, svi dobijaju simboličnih 2.018 evra”, objašnjava propozicije takmičenja ova talentovana devojka.

Volela bi da pobedi i da deo novca uloži u humanitarne svrhe. Ona očekuje podršku. Svi koji žele da joj pomogne da ostvari svoj san mogu lajkovati njen video na sledećem linku.(nescafe3in1generacija.com).

 

(Ovaj tekst je deo projekta koji sufinansira grad Vranje)

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare