Bez centralnog grejanja u Bujanovcu – nedostatak mazuta ili političke igre?

BUJANOVAC

Radijatori u Srednjoj stručnoj školi „Sveti Sava“, stambenoj zgradi „Soliter“, Osnovnom sudu i ostalim ustanovama i institucijama hladni su već četiri dana. Za grejanje pomenutih objekata zaduženo je Javno preduzeće „Komunalac“, a tehnički direktor ovog preduzeća Ilir Taipi  za JUGPress ističe da je problem tehničke prirode i da će biti rešen u toku dana.

„Zbog nedostatka mazuta – nivo je bio pri dnu cisterne, pumpe nisu mogle da povuku potrebnu količinu. Imali smo i problem sa brenerom, ali sve je to sada rešeno. U toku dana očekujemo isporuku mazuta i grejanje će se u potpunosti normalizovati“, naglasio je Taipi.

Nedostatak grejanja najviše pogađa Srednju školu „Sveti Sava“.

„Stanje u školi je vanredno već četiri dana“, rekla nam je direktorka Biserka Jović. „Odlučili smo da skratimo časove na 30 minuta, razmatrala sam kao opciju i potpuni prekid nastave, ali bi kasnije nadoknađivanje i rad subotom predstavljao dodatni problem za đake koji putuju“.

Direktorka naglašava da je iz opštinske administracije dobila uveravanja da se čini sve što je neophodno da se problem sa grejanjem reši.

„Na drugoj strani, mi smo uradili sve što je u našoj moći. Obezbedili smo grejna tela, ali nam i „tanke“ instalacije otežavaju situaciju, tako da smo i tu ograničeni. Napominjem da škola nema neizmirenih računa za grejanje“, ističe direktorka Jović.

Zanimljivo viđenje ove situacije izneo je šef odborničke grupe opozicione Demokratske partije Hajredin Hida. On smatra da problem sa grejanjem uzrokuju političke igre unutar vladajuće koalicije i to na relaciji PDD – DUA.

„ „Komunalac“ je pod rukovodstvom partije DUA i oni sada „tvrde pazar“ za sredstva u budžetu za 2018. godinu. Nije isključeno ni da predsednik opštine Šaip Kamberi namerava da smeni sadašnjeg direktora i postavi svog čoveka. Politika na račun građana“, ističe Hida za JUGPress.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare