Besplatne predstave u Pozorištu lutaka za prvake

NIŠ

Dvema predstavama u Lutkarskom pozorištu koje su danas igrane od 10 i 12 sati ovo Pozorište i gradska opština Medijana uključile su se u program obeležavanja Dečje nedelje.

Više od 1000 prvaka sa područja Gradske opštine Medijana u naredna tri dana videće predstavu Lutkarskog pozorišta u Nišu „Cveće male Ide“.

Po rečima predsednika Gradske opštine Medijana Nebojše Kocića cilj je, između ostalog, da se deci olakša prelazak iz detinjstva u novi period života.

“ U Nedelji deteta posvećujemo kao i svake godine pažnju najmlađima. Ove godine to su i besplatne predstave u Lutkarskom pozorištu u Nišu. Mnogi od njih će prvi put posetiti pozorište, prvi put videti lutke koje govore. Mislim da će to biti nesvakidašnji događaj za decu. Želimo da ih odmalena učimo kulturi, druženju, novim, ali dobrim navikama – kaže prvi čovek niške opštine, uz zahvalnost Pozorištu lutaka u Nišu, ali i školama i roditeljima što su prihvatili ruku saradnje.”, rekao je Kocić.

Predstavu koja je prilagođena uzrastu najmlađih školaraca videće prvaci iz 10 osnovnih škola sa područja gradske opštine Medijana. Sa Pozorištem lutaka u Nišu dogovorena je i poseta prvaka ovoj ustanovi, radi bližeg upoznavanja sa glumcima koji nadahnjuju život lutkama i atmosferom pozorišta koje čini sastavni deo odrastanja svakog deteta u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare