Avion bez dozvole leteo iznad Balkana – preleteo četiri države, među njima i Srbiju

BUKUREŠT

Avion bez dozvole leteo iznad Balkana – preleteo četiri države, među kojima i Srbiju
Dvomotorni avion marke “Bičkraft” sa dvoje ljudi preleteo je sinoć bez dozvole vazdušne prostore Mađarske, Rumunije, Srbije i Bugarske, saopštilo je rumunsko ministarstvo odbrane.

Rumunsko ministarstvo odbrane saopštilo je da avion koji je preleteo vazdušni prostor Rumunije duž rute koja uključuje Oradea, Karansebeš i Drobeta-Turnu Severin nije pokazivao znakove neprijateljstva ili opasnog ponašanja.


“Pilot nije reagovao na radio-pozive i vizuelne signale ratnih aviona koji su bili u pratnji letelice u skladu sa međunarodnim pravilima”, navodi se u saopštenju rumunskog ministarstva odbrane, prenosi Tas.

Prema raspoloživim informacijama, avion je poleteo sa područja mađarskog grada Debrecina juče oko 17.30 časova, bez odobrenja i plana leta i sa isključenim transponderima.

Dva mađarska ratna aviona pratila su letelicu u vazdušnom prostoru Mađarske.

Avionu je trebalo otprilike dva minuta da oko 19.00 preleti vazdušni prostor Srbije i potom uđe vazdušni prostor Bugarske.

“Bugarske vlasti rade na terenu i istražuju poslednju poznatu poziciju aviona kako bi ga identifikovale i saznale dodatne detalje”, navodi se u saopštenju ministarstva odbrane Rumunije.

Izvor: RTS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare