Apoteka Leskovac još postoji, ima i direktorku, samo su apoteke zatvorili a sad prodaju i “pokretne stvari”

LESKOVAC

Apoteka Leskovac još postoji, ima i direktorku, samo su su apoteke zatvorili a sad prodaju i “pokrertne stvari”, bilo danas na sednici Gradskog veća.

Na 88. sednici Gradskog Veća Grada Leskovca najpre je podržan predlog Odluke kojom se predlaže Vladi republike Srbije da da saglasnost Gradu Leskovcu da u ime i za račun Republike Srbije vrši investitorska prava, organizuje i obavlja stručne poslove na rekonstrukciji, dogradnji i nadgradnji objekta „Dečjeg dispanzera“ u Leskovcu. Šef Odeljenja za društvene delatnosi i lokalni razvoj Saša Mladenović u obrazloženju predloga rekao je da ukupno potrebna sredstva za realizaciju projekta rekonstrukcije i izgradnje dogradnjom i nadogradnjom nepokretnosti koju čini objegat Dečjeg dispanzera u Leskovcu, posle postupka projektovanja, iznose 595..020.873 dinara. Sva sredstva su obezbeđena u budžetu Republike Srbije.“

Usvojen je i predlog Odluke o uspostavljanju saradnje između Grada Leskovca i opštine Lebane na razvoju Geografskog informacionog sistema kao oblasti od zajedničkog interesa. Ovaj predlog je pripremljen u okviru realizacije projekta „Regionalni GIS centar juga Srbije“ po javnom pozivu za podnošenje predloga projekata za uspostavljanje i unapređenje međuopštinske saradnje Fonda za međuopštinsku saradnju koji podržava Vlada Švajcarske u okviru projekta „Lokalna samouprava za 21. vek“, a koji sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije. Cilj projekta je uspostavljanje nove međuopštinske saradnje između grada Leskovca i opštine Lebane u cilju podrške regionalnom razvoju. Ukupna vrednost projekta je 23.148 švajcarskih franaka, od čega je donacija 18.838 franaka. Projektom je predviđeno proširenje postojećeg GIS portala, koji vodi JP „Urbanizam i izgradnja“ Leskovac za Grad Leskovac i opštinu Bojnik, i za opštinu Lebane.

SRC „Dubočica“ je, po odluci većnika, dobio na korišćenje Gradski stadion radi održavanja objekta za period probnog rada do 19.11.2023. godine. Održavanje podrazumeva održavanje higijene objekta, košenje trave i čišćenje travnate površine.

Usvojen je i Pravilnik o sufinansiranju mera energetske sanacijue porodičnih kuća i stanova u okviru projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“. Energetski menadžer Aleksandra Stojiljković u obrazloženju je podsetila da je ovo treća godina kako Gradsko veće donosi ovakav pravilnik, kako bi se otpočelo sa javnim pozivima prema privrednim subjektima i korisnicima sredstava što se tiče energetske sanacije domaćinstava.

„Novina je da će ovaj pravilnik važiti do 2025. godine, dok je do sada donošen na godišnjem nivou. Same izmene u realizaciji leže u tome da je Republika Srbija potpisala sporazum o zajmu sa međunarodnom Bankom za obnovu i razvoj i u okviru tog aranžmana leži ovaj projekat energetske sanacije. Iz budžeta Grada Leskovca su obezbeđena sredstva u iznosu od 18 miliona dinara, koliko je obezbeđeno i od Ministarstva energetike. Ovim pravilnikom se uređuje cilj sprovođenja mera; mere koje se sufinansiraju, način raspodele sredstava podsticaja, uslovi za raspodelu i korišćenje sredstava, učesnici u realizaciji mera, način njihovog učešća i uloge, način i uslovi prijave na javni konkurs i kriterijumi za selekciju privrednih subjekata, način i uslovi prijave na javni konkurs i kriterijumi za izbor domaćinstava, praćenje realizacije i izveštavanje. Sufinansiraće se četiri vrsta mera, kao i do sada, i to unapređenje termičkog omotača, unapređenje termotehničkih sistema zgrade putem zamene sistema ili dela sistema efikasnijim sistemom, ugradnja solarnih kolektora u instalaciju za centralnu primenu potrošne tople vode, te ugradnja solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe u domaćinstvima.“

Doneta je i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o pokretanju postupka otuđenja pokretnih stvari u javnoj svojini grada Leskovca putem javnog nadmetanja, a reč je o odluci donetoj 23. februara 2023. godine, gde su dodati novi članovi vezani za utvrđivanje teksta oglasa Odluke o pokretanju postupka otuđenja pokretnih stvari u javnoj svojini grada Leskovca putem javnog nadmetanja. Radi se o popisu pokretnih stvari koji su predmet otuđenja sa tržišnim cenama koje je odredio sudski veštak u apotekama koje su poslovale u okviru „Apoteka Leskov

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Lepi
Lepi
9 meseca pre

Koliko se sećam na prethodnoj sednici skupštine grada odbornik GG ,,za Leskovac zajedno,, je i postavljao pitanja direktorki apoteke Leskovac o visini njene plate a i plate svih člankva upravnog odbora.