Apoteka ima dug od 63,5 miliona koji treba da plate građani Leskovca a plaćaju i platu v.d. direktorki za koju se ne zna šta tačno tamo radi

LESKOVAC

Nove finansijske obaveze za 2024. godinu leskovačke Apoteke iznose 5.705.000 dinara. Od ove sume najveći deo, dva miliona je bruto iznos plate sa doprinosima za vd direktora Apoteke za 12 meseci, 1,5 miliona za troškove procesa izlučivanja opasnog farmaceutskog otpada, a po milion dinara za tekuće troškove prema EPS-u i „Toplani“.

Ovaj plan je usvojio Privremeni organ na nedavnoj sednici.

Sunčica Stojanović, direktorka Apotekarske Ustanove Leskovac, govoreći o planu i programu za 2024. godinu rekla je da se oni sastoje u konsolidovanju finansijskih računa Apoteke i namirivanju ostalih poverioca.

„Poslednja rata prema poveriocima Apoteke sa kojima je Grad Leskovac potpisao sporazum biće isplaćena u januaru naredne godine. Uposlenici su kompletno nairerni i ne duguje im se nijedan dinar. U ovom momentu pravno je rešen status devet objekata, a od toga tri objekta su dobili nove vlasnike. U narednoj godini se planira rešavanje i ostalih objekata Apotekarske Ustanove Leskovac. Ideje su da se ti objekti izdaju u zakup ili da se prodaju putem javnog nadmetanja u zavisnosti od procene lokacijskih uslova i potražnje na tržištu. U 2024. godini biće nastavljen i postupak započet u 2023. godini, kada je pokrenut postupak otuđenja pokretnih stvari iz javne svojine, a čiji je korisnik bila Apotekarska Ustanova Leskovac u svojim poslovnim prostorijama.“

Stojanovićeva dodaje i da se prate svi propisi i sva dešavanja kod nadležnog ministarstva i nadležnih institucija, a koji se tiču apotekarske delatnosti i naglasila da je Apoteka Leskovac spremna da reaguje u zavisnosti od mogućnosti i uskladi se sa novinama koje se dešavaju na nivou primarne zdravstvene zaštite.

Inače, na dan 31.10.2023. godine ukupan dug svih poverioca Apoteke Leskovac iznosio je 63.513.662,8 dinara. Od ove sume osnovni dug je 51.678.463,27 dinara, dok na kamate otpada 11.835.199,53 dinara. Dug prema poveriocima koji su blokirali račun Apoteke Leskovac iznosi 28.520.852,12 dinara (18.224.327,78 osnovni dug + 10.296.524,34 kamata). Dobavljačima koji imaju pravosnažne presude prema Apoteci, a još uvek nisu pustili izvršenja se duguje 4.262.050,69 dinara (2.732.375,50 + 1.538.675,19 dinara). Dobavljačima koji izvršavaju komunalne uslige, a nisu nisu pustili izvršenja se duguje 7.040.190,20 dinara (ovde nema kamate, jer ne postoji sudski spor protiv Apoteke, a najveći dug je prema JP „Toplana“, 6,8 miliona). Dobavljačima koji ne vode sudski spor protiv Apoteke Leskovac se duguje 6.335.387,79. Dug prema firmi „Unihemkom Farm“ u stečaju za koji stečajni upravnik nema potvrdu iznosi 17.355.182 dinara. (kraj)IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ива
Ива
4 meseca pre

Увек грађани све плате и претплате, али скоро су били избори па смо видели да су тиме презадовољни. Ни већих мазохиста у народу, ни већих сецикеса у власти.

Ghoust
Ghoust
5 meseca pre

Takav nam je grad, drzava, ova vlast. Upropastili su zdravstvo. Biti VD Direktor u propaloj firmi nije lako zao mi je tog coveka znajuci da sve administrativne i drzavne obaveze su na njegovim ledjima. A drzava trazi svoje dnevne, mesecne, godisnje izvestaje planove kao da Apoteka radi.

E moja Srbijo, luda li si
E moja Srbijo, luda li si
5 meseca pre

Predlazem da dug podele Mesko i Agi. Jos mu i cerku izdrzavamo u znak zahvalnosti. Prevodi s Azarbejdzanski u kabinet.

Koliko ih jos ima
Koliko ih jos ima
5 meseca pre

Oduvek su u sva vremena neki sto se slepaju uzivali po foteljama i to u propalim firmama, ustanovama, preduzecima. Veciti paraziti, partijski zauvek podobni iako beskorisni, opstajali su i zdravi nepotroseni odlazili u neposteno stecene penzije a da se nisu zamucilu, nasekirali, da ih nije zabolela glava, zadrhtala ruka, zaigralo srce. Ljudi bez savesti, morala, ambicije, i znanja, osim da budu nesto negde, uvek. I sve je moglo da stane, i da propadne, i usluge, i trziste, i zaposlenima plate i njihove penzije i dobabljacu naplata i fugovi za komunalije. ali oni su i dalje opstajali u foteljama, plivali uz budzet koji nicim nisu zasluzili.
Zao mi ljudi, njihove potrosene energije, koji su stvarno radili i vevito bili kritikovani, krivi, osudjivani, makar zbog one Ko radi, taj i gresi.
A ko ne radi, taj cak ne dobije ni ovakav tekst, osim u slucaju budnog oka Jugpressa.
Kad se setim Domovih direktora, pa u SRC, pa u TOL pa u Komunalac, Pijacu. Kulturnim centrima, domovima kulture, skolama, odeljenjima gradske uprave, autobuskim stanicama, domovima zdravlja, poreskoj, inspekciji
Koliko psrazita izdrzavaju gradjani? Zna li im se broj?

Potop
Potop
5 meseca pre

Kakav narod takvi i velikaši.
Mulj i blato na svima koji su imali bilo koju funkciju.
Na narod niko ne misli jer narod sebe ne poštuje kupuje se za sitniš.Nepismenost i kukavičluk.
A što se tiče apoteka to se upropasti zaduži i onda kupi pokradenim parama kao i sva preduzeća od Miloševića naovamo.
Sin Marko od nošenja gajbica zaradio milione pa otišao u Rusiju da ga ovde barabe nebi opljačkale a i tamo neće bolje da prođe ako i glavu živu izvuče dobro će biti.
Večita igra bednih i beskrupuloznih sa učenim i poštenim.
Sumrak poštenog čoveka na Balkanu Evropi a i svetu generalno.