APEL ŽANDARMERIJE : PAŽLJIVO NA KUPANJE I PAZITE NA DECU

BEOGRAD

Komandir I ronilačkog centra Žandarmerije Aleksandar Kikoš apelovao je danas na građane da ne idu na neuređena kupališta, da obrate pažnju na mališane dok su u vodi i da plovna vozila ne koriste u blizini obale.

 

Ukazavši da se broj utopljenika svake godine povećava i da je sve više dece koja na ovaj način izgube život, Kikoš je precizirao da je ronilački centar Žandarmerije ove godine imao duplo više intervencija u odnosu na prethodnu.

 

On je apelovao na roditelje da više obrate pažnju na decu tokom kupanja, da paze na njih neprekidno dok su u vodi i da ne idu na neuređena kupališta.

 

Kikoš je pozvao neplivače da, kada se kupaju na mestima gde postoje spasioci, pre ulaska u vodu skrenu pažnju da ne znaju da plivaju, kako bi spasioci o njima poveli računa.

 

On je istakao da ne bi trebalo skakati u vodu, posebno na mestima gde se ne vidi dno, imajući u vidu da se često u mutnoj vodi nalaze drveni ili metalni predmeti koji mogu da dovedu do povreda.

 

„Osobe koje koriste plovna vozila tokom vožnje treba stalno da koriste pojaseve, kao i da ne voze u blizini obale, jer bi na taj način mogli da povrede kupače“, naveo je Kikoš i dodao da kupači ne bi trebalo da idu daleko od obale na

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare