Apel Udruženja samohranih roditelja

LESKOVAC

Nakon brojnih poziva, intervencija, molbi, zahteva, Udruzenje samohranih roditelja Leskovca U-TiM javno upućuje apel svim poslodavcima Jablaničkog upravnog okruga , da zaposlene iz redova samohranih roditelja, oslobode radnih obaveza dok traje vanredno stanje u zemlji .

Udruženje samohranih roditelja Leskovca U-TiM ima obavezu da zastupa interese i prava samohranih roditelj u skladu sa svojim mogućnostima. Kako se ovde radi o isključivoj odluci poslodavca i preporukama najviših državnih organa, apel je jedini način da se zaštite prava samohranih roditelja, koji, u vreme kada ne rade vrtići i škole, sami brinu o deci , pre svega vodeći računa o njihovom zdravlju.

Veliki broj zahteva za oslobadjanje od radne obaveze,  stigao je od zaposlenih u YURi, koja je u prvom talasu pokazala razumevanje i smanjila broj angažovanih radnika , ali se sada moraju vratiti na posao , kaže se u saopštenju.  Ovo su tvrdenje zaposlenih  i U-TiM nema lični uvid u taj podatak , niti kako je ovo pitanje regulisano u drugim, posebno velikim, kompanijama.

Uz nadu da će i lokalna samouprava podržati ovaj zahtev, Udruženje U-TiM  zahvaljuje poslodavcima koji poštuju prava samohranih roditelja, koje, kao i članove njihovih porodica, podseća na obavezne mere zaštite i ostale preporuke Vlade Srbije i Gradskog štaba za vanredne situacije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare