Anđelina Milenković, đak generacije OŠ „Josif Kostić“ Leskovac

LESKOVAC

Anđelina Milenković je đak generacije OŠ „Josif Kostić“ Leskovac.

Rođena je u Leskovcu 27.07.2005.

Tokom osnovnog školovanja svih osam godina postizala je odličan uspeh (5,00) i primerno vladanje. Nosilac je Vukove diplome i posebnih diploma iz istorije, srpskog jezika i matematike. Aktivno je učestvovala u svim nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Bila je član sekcija iz više predmeta: hemija, matematika, istorija, likovna kultura, srpski jezik. Učestvovala je na velikom broju takmičenja gde je veoma uspešno predstavljala našu školu. Sve ovo pobrojano je dovelo do toga da je nastavničko veće OŠ „Josif Kostić“ proglasi za đaka generacije 2019./2020. Neki od značajnijih uspeha sa raznih takmičenja Anđeline su i:

  1. razred – prvo mesto na okružnom istorija, prvo mesto na okružnom srpski jezik, drugo mesto okružno matematika
  2. razred – prvo mesto okružno istorija, drugo mesto okružno matematika, prvo mesto okružno srpski jezik.
  3. razred – drugo mesto opštinsko srpski jezik, treće mesto opštinsko matematika, prvo mesto opštinsko istorija, treće mesto okružno istorija, pohvala društva istoričara za učešće i osvojen 6. Plasman na republičkom takmičenju.
  4. razred – prvo mesto na opštinskom takmičenju iz istorije.

„Pohvale za rad počela sam da dobijam još od prvog razreda od učiteljice Biljane Cocić“ seća se Anđelina.

„To su pohvale za učešća na matematičkom takmičenju Misliša, za nastavne i vannastavne aktivnosti. Dobitnik sam nagrada za učešća na likovnim i literarnim konkursima u organizaciji grada Leskovca i gradske biblioteke, aktivan sam član bila Centra za ekonomiku domaćinstva i imam zapaženo učešće na mnogim kulturnim manifestacijama. Kao predsednik učeničkog parlamenta uvek sam se zalagala za rad, druženje, dobru atmosferu među učenicima i nastavnicima. Sada, kada sam đak generacije, vidim kako su svi ponosni na mene, a za mene je čast biti proglašen za najboljeg u jednoj od najuspešnijih škola u gradu. Veliki pratilac tokom školovanja bila mi je istrajnost i podrška drugova, nastavnika i razredne Jasmine Vasilev koja me je uvek bodrila i imala strpljenja za sve nas u odeljenju. Osvajanje nagrada i plasmani na naredni nivo takmičenja su mi uvek neki putokaz da se može više i bolje. Uvek sam se takmičila zbog svojih interesovanja a to mi je bio i način da upoznam mnogo svojih vršnjaka i steknem novo iskustvo.“

Kao još jedna nagrada za uložen dosadašnji trud stiglo je i ispunjenje prve želje za nastavak školovanja – Anđelina školovanje nastavlja u leskovačkoj Gimnaziji na društveno – jezičkom smeru.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare