Amonijaka nema u Nišavi, cisterna nije upala u reku

Scientist Ecologist Taking a Water Sample in the Forest

NIŠ

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski navodi da po poslednjem izveštaju „Naissusa“ amonijaka nema u reci, a po, još uvek nezvaničnim informacijama, cisterna ipak nije upala u Nišavu. Ona je navela da je izvršeno i uzorkovanje vazduha kod prvog tunela u Sićevačkoj klisuri, i da Nišlije nemaju razloga za brigu.

                                „Poslednji izveštaj „Naissusa“ je da amonijaka nema u Nišavi. Mi smo sinoć posle 21 časova, za svaki slučaj, isključili fabriku vode, i preusmerili snabdevanje grada vodom iz izvorišta i iz rezervoara. Građani ne treba da brinu, vode ima dovoljno. U međuvremenu, Uprava za vanredne situacije je uradila i uzorkovanje vazduha kod prvog tunela u Sićevačkoj klisuri, i u tim nalazima nema amonijaka u vazduhu. Najnovija informacija je da cisterna nije upala u reku, što znači da je to još jedna dobra vest, u nizu ovih loših vesti“, rekla je gradonečelnica Niša Dragana Sotirovski.

                                Zbog prevrtanja kompozicije od 20 vagona-cisterni, kod pirotskog sela Staničenja, iz preventivnih razloga isključena je sa mreže fabrika vode u Nišu, a korišćenje vode iz izvorišta Medijana je privremeno obustavljeno, saopšteno je sinoć na zvaničnom sajtu grada Niša. Još uvek nije poznato kada će fabrika vode nastaviti sa radom, a odluku o tome doneće struka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare