Američki ambasador u Nišu

NIŠ

U Niš bi uskoro mogla da stigne još jedna američka investicija koja bi zapošljavala između tri i pet hiljada ljudi , rečeno je danas , prilikom susreta američkog ambaradora u Srbiji Kajla Skata i gradonačelnika Niša Darka Bulatovića.

Najavljena nova investicija je iz oblasti  naprednih tehnologija.

Do sada su Amerikanci uložili u Niš više od od milijardu dolara a kompanije iz Amerike trenutno zapošljavaju oko hiljadu radnika.

Bulatović je pohvalio aktivnosti američke ambasade na realizaciji različitih programa u Nišu, i istakao da su gradu važne američke investicije, poput Filip Morisa i Novog Niša. On je naglasio da očekuje da u narednom periodu saradnja bude unapređena na svim nivoima.

„Vode se razgovori sa potencijalnim investitorom i razmatraju se mogućnosti gde bi kompanija bila smeštena“, rekao je gradonačelnik Darko Bulatović i dodao“ Naš cilj je da Niš bude grad naprednih tehnologija jer resursi koji postoje- univerzitet , fakultet , prednosti su  koje Niša ima.  Oni su veoma zadovoljni i srećni što vide da u našem gradušto  to postoji, i u tom smislu razgovori su poodmakli . Naravno, sve uz pomoć naše Vlade“,  rekao je Bulatović.

Saradnja sa Amerikom postoji i na drugim poljima. Njegova eselencija , ambasador SAD- u Srbiji Kajl Skot rekao je da iz Amerike u Niš stiže pomoć kako preduzetnicima da savladaju nova tržišta ,  ali i pomoć Univerzitetu na koji dolaze profesori iz Amerike da održe predavanja. Podsetio je studenti iz Niša idu na školovanje u Ameriku više od 70 godina.

U organizaciji Kluba srpsko-američkog prijateljstva i saradnje i Ambasade SAD u Srbiji, američki ambasador u Srbiji Kajl Skot će u Sali Univerziteta u Nišu održati predavanje na temu „Odnosi Srbije i SAD u Trampovoj eri“.

U međuvreemenu ambasador je prošetao gradom. Interesovanje je pokazao za takozvano “Kazandžijsko sokače,” staro niško gradsko jezgro.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare