Odgovornost za pojedine članove SPS u Vranju

VRANJE

 

Zbog raznih tekstova u pojedinim medijima u kojima su izneta različita gledišta o stanju u Socijalističkoj partiji Srbije i o predsedniku vranjskih socijalista, održana je vanredna konferencija za novinare.

O tome je govorio prvi čovek SPS u Vranju, Zoran Antić koji je analizirao nekoliko tekstova iz lokalnog lista „Vranjske“.

Najpre se zadržao na tekstu u kome je predsednik GrO Jedinstvene Srbije, Dejan Manić izneo niz negativnih stavova osocijalistima sa kojima su dugo vremena bili koalicioni partneri.
U pomenutom nedeljniku, Manić je za SPS rekao da su „najveće zlo“, a Antića je optužio, da kao gradonačelnik, nije prihvatio njegov predlog da se osnuje revolving fond za poljoprivrednike.

„Navodno ja sam ga pitao, „a koliko je tu za mene“? Zbog ovih, ali i drugih neistina, Manić će sve to morati da dokaže na sudu. Novac koji ću dobiti, zbog povrede časti, uplati ću u fond za rekonstrukciju Zdravstvenog centra“, rekao je Antić.

Na konferenciji, predsednik vranjskih socijalista, je najavio da će zbog neodgovornih izjava i paušalnih ocena pojedinci iz stranke morati da snose ozbiljne konsekvence. Potpuno je neprihvatljivo da se partija od pojedinaca blati u javnim nastupima, rekao je.

Spomenuo je izjavu koju je jedan od potpredsednika socijalista u Vranju, Nebojša Zupančić dao medijima, kada je reč o stanju u partiji. Zamerio mu je što, ako smatra da ima problema u pariji, to treba da se  rešava unutar partije, a ne da iznosi u javnost.

Antić je demantovao da Zupančić finansira stranku.

„On je jednom pomogao funkcionisanje partije, a ona mu je sve to vratila. Zupančiću partija ne duguje ništa, niti on nešto duguje partiji“, kazao je Antić.

Stanje u partiji je redovno i to je odgovor na izjave pojedinaca iz Socijalističke partije, koje su dali medijima, da se SPS bori i jedva preživljava i funkcioniše. To nije istina.

Pojedinci moraju da shvate da je potpuno normalno da u politici budete i pozicija i opozicija i da ne može neko da bude u partiji samo zato što je ona u vlasti, rekao je Antić.
Neprihvatljivo je da se partija blati u medijima, rekao je Antić i naveo člana IO GO SPS, Negovana Stankovića, koji živi u Beogradu i koji se nije pojavio tokom predizborne kampanje, a zna da kritikuje, kaže Antić.

„Zbog nanošenja štete interesima GrO SPS zatraži ću da Stanković bude razrešen dužnosti sa funkcije koju obavlja. Pozivam ga da dodje u Vranje i ono što je izjavio za medije, kaže u stranci. Ko njega pita da li je on zadovoljan, i gde je on bio u vreme kampanje, da li se negde pojavio“, upitao je Antić.

Mi se redovno sastajemo na organima naše partije i držimo sastanke, održavamo komunikaciju sa Glavnim odborom SPS i najvišim funkcionerima partije i pripremamo se da za koji dan definišemo naš koncept političkog delovanja, zaključio je predsednik SPS u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare