Al Džazira ukinula komentare

KATAR

Portal katarske televizije “Al Džazira” ukinuo je početkom septembra mogućnost komentarisanja sadržaja na sajtu jer su se, kako navode, pojavili oni koji su pod pseudonimima širili rasizam, mržnju i sektaštvo.

U saopštenju objavljenom na sajtu, Al Džazira objašnjava da je takva odluka doneta posle mnogo razmišljanja, prenosi RTS.

“Misija Al Džazire je da glas da onima koji ga nemaju, a zdrava diskusija je deo toga. Kada smo prvi put dozvolili mogućnost komentarisanja na sajtu, nadali smo da će služiti kao forum za obazrivu i inteligentnu debatu, koja bi omogućila našoj svetskoj publici da se angažuje”, navedeno je na sajtu televizije.

Međutim, kako navode, deo za komentarisanje “oteli” su korisnici koji su se skrivali iza pseudonima na taj način šireći mržnju, netrpeljivost, rasizam i sektašvo.

“Mogućnost postojanja bilo kakve forme debate nije bila moguća”, ističe Al Džazira. “Takođe, vremenom smo shvatili da su društvene mreže pravo mesto gde bi naša publika mogla da debatuje o problemima koji znače mnogima”, navedeno je u objavi.

Al Džazira ohrabruje pratioce da nastave komunikaciju sa redakcijom putem društvenih mreža

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare