Akcija “Otvorena vrata” u niškom Domu zdravlja

NIŠ

Dom zdravlja Niš u okviru akcije „Otvorena vata“ za vikend, 6. i 7. avgusta, organizuje preventivne preglede, navodi se na sajtu ove ustanove. Pregledi će biti obavljani od 7 do 14 časova.

Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva sve žene starosne dobi od 25 do 64 godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test. Uzimanje brisa radiće se na prvom spratu, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu Doma zdravlja Niš.

Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih radiće skrining preglede na rano otkrivanje karcinoma debelog creva, na rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti ( merenje krvnog pritiska), dijabetesa i depresije.

Služba za specijalističko konsultativne delatnosti obaviće preventivne preglede glaukoma (merenje očnnog pritiska), a Služba za polivalentnu patronažu organizovaće obuku za samopregled dojke.

Služba za radiološku dijagnostiku poziva žene starosne dobi od 50 do 69 godina da se odazovu skriningu na karcinom dojke i obave mamografiju, dok će Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu obavljati stomatološke preventivne preglede za sve kategorije stanovništva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare