Aerodrom “Konstantin Veliki” dobio infopult Turističke oganizacije Niša

NIŠ 

Aerodrom “Konstantin veliki “ u Nišu dobio je turistički info pult. Nalazi se u  zgradi putničkog terminala  i kako je rečeno, nakon nekoliko odlaganja, ponovo radi  profesionlni info-pult Turističke organizacije Niš. Otvorili su ga direktor Turističke organizacije Uroš Parlić i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

“Veoma je važno imati info pult na aerdromu. Kad odete u neki grad u kome nikada niste bili, neku novu destinaciju, u prvom susretanju sa gradom bitna je količina informacija, kvalitet informacija koje ćete dobiti i način na koji će vam one biti prezentovane. To moraju biti pouzdane informacije. Na svim aerodromima na svetu postoje informativni punktovi. Niš ga nije imao skoro dve godine. Čekali smo potrebnu dokumentaciju a onda nam je Aerodrom omogučio da vrlo brzo napravimo. Na samom ulasku u grad Niš, pored carinskog terminala sada postoji turistički ofis, tako da ćemo od sledeće nedelje, kada uspostavimo redovni rad , moći zainteresovanim turistima da pružimo redovne infrmacije. Zainteresovani će moći da dobiju i mape gradaa. Za početak će seve to biti besplatno“ rekao je Uroš Parlić

Na licu mesta putnici će od naredne nedelje , čim slete na aerodrom i obave carinske formalnosti moći će da dobiju sve informacije o smeštajnim kapacitetima, istorijsko-arheološkim objektima i lokalitetima, muzejima, planiranim kulturnim, zabavnim i sportskim događajima u toku svog boravka u Nišu, ugostiteljskim objektima. Sve servisne informacije, kao što su linije i red vožnje gradskog prevoza, saobraćajna konekcija sa poznatim banjskim i planinskim centrima, biće dostupne pristiglim putnicima i posetiocima Niša, kažu u TON-u i dodaju da će zainteresovani, moći da kupe i neki od suvenira, koji oslikavaju duh našeg grada i ovog dela Srbije.

„Svaki turista koji avionom dođe u Niš, može odmah na aerodromu da dobije uputstva i informacije  tome šta treba videti u Nišu, gde se ta lokacija nalazi, na koji način i pod kojim uslovima će vrlo lako moći da dobije te informacije, što je veoma važno“ dodao je Parlić.

Osim ovog informacionog centra na aerodromu, tokom čitave prošle godine i od početka ove  gradska Turistička organizacija  pravi promocije Niša u gradovima na destinacijama gde aerodrom ima direktne letove.

„ Nedavno je jedna ekipa iz Turističke organizacije Niš bila u Beču, za vikend se vratila iz Bratislave, sada je u Ljubljani, uglavnom na svim tržištima koja su za nas interesantna i odakle nam dolaze turisti. Uskoro čemo imati prezentaciju Niša u Sofiji. Rast turizma u poslednje četiri godine nastavićemo i ove godine“, dodao je Parlić

Infopult će raditi šest dana u nedelji., jer je jedan dan bez letova na niškom aerodromu. Radiće u vremenu kada ima letova, bez obzira na doba dana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare