Leo Fon Pankerštajn , panker koji ustaje bakicama u autobusu

LESKOVAC

(Nova Naša reč)

Leonid Pilipović, poznatiji kao Leo fon Pankerštajn, je svestrani umetnik koji se iskazuje na više strana, prvenstveno kao strip crtač i muzičar. Radio je, između ostalog, omote za albume grupa kao što su Električni orgazam, Partibrejkers, te bendovi sa kojima je i svirao, Džukele i Goblini. Rođen 1969, diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu devedesetih godina.
NNR: Može se reći da ste redovni učesnik Balkanske smotre mladih strip autora, jer ste već četvrti put bili u Leskovcu tim povodom.
LP: Ja jedva čekam da dođe jun i da doputujem ovde. Bio sam na mnogo strip festivala po Belgiji, Francuskoj, Nemačkoj… To je sve kao i druge stvari u svetu super organizovano i sve je na velikom i visokom nivou, ali nema te prisnosti, nemaš vremena da sedneš i popričaš sa kolegama, da se izjadamo jedni drugima i podelimo muku oko kašnjenja rokova, oko problema kadriranja stvari, oko svih onih stvari koje nas crtače muče, a nemamo kome da to ispričamo. Ovo je jedna savršena prilika da se u jednoj opuštenoj atmosferi sakupimo i u tom duhu provedemo vikend. Verujem i siguran sam da se iz tog razloga svake godine okupljamo u sve većem i većem broju. Ne tražimo nikakav luksuz, važno nam je da se skupimo.

Kompletan tekst na linku

LEO FON PANKERŠTAJN, PANKER KOJI USTAJE BAKICAMA U AUTOBUSU

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare