ZVONIMIR MITIĆ POVERENIK GRADSKOG ODBORA SPO

LESKOVAC

Diplomirani ekonomista Zvonimir Mitić imenovan je za poverenika Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove u Leskovcu čiji je član od 1990. Stranka koja je nekada imala stotine hiljada aktivista, članova i glasača, danas je na margini političkih zbivanja u Srbiji.
Pitamo gde su svi ti ljudi?
ZM: Poslednjih godina smo praktično izopšteni iz političkih zbivanja na loklanom nivou, što je, svakako, loše za stranku. Lično, ne bi mi ni najmanje bilo žao da Srpski pokret obnove uopšte ne postoji, a da je Srbija zemlja u kojoj bi svi želeli da žive, zemlja blagostanja i prosperiteta. Mi od uvođenja višestranačkog sistema govorimo šta treba da se uradi, kojim putem da se ide. Na žalost, neki drugi su dobijali tu priliku da nas vode i vidimo gde su nas doveli. Neke stvari za koje smo se zalagali su urađene, ali daleko je to od onoga što smo kao stranka planirali i želeli.

JUGpress * Kakva je situacija sa leskovačkim odborom SPO-a?
ZM: Članovi i aktivisti SPO-a su malo uspavani, pa se i stekao utisak da kao stranka ne postojimo. Ja se s tim ne slažem, jer se ne bih ni prihvatao ove uloge da stvarno ne postojimo. Cilj nam i jeste da sve, kako naše članovi, tako i političke protivnike, da tako kažem, malo razdrmamo i probudimo. U narednom periodu prvenstveno ćemo raditi na jačanju stranačke infrastrukture, jer raspuštanjem Gradskog odbora Leskovac automatski su raspušteni i mesni odbori, tako da, praktično, krećemo od nule. Najpre ćemo raditi na postavljanju poverenika mesnih odbora i siguran sam da ćemo pokazati da SPO postoji i da još kako ima šta da kaže i pokaže, da može da se računa na nas.
JUGpress * Programski prioriteti?
ZM: Mi smo postali poljoprivredni kraj i sve više stanovnika živi od poljoprivrede. Gotovo kompletna industrija koju smo imali je propala i dok se to ne stavi na noge moramo se okrenuti poljoprivrednoj proizvodnji. Zalažemo se za podsticajna sredstva za razvoj poljoprivrede budu veća od trenutnih, da država više uloži ovde, jer smo siromašan kraj i naši ljudi ne mogu sami da ulože u proizvodnju.
JUGpress * Lokalni izbori se primiču, koalicioni pregovori se uveliko odvijaju. Šta će i kako će SPO?
ZM: Još je rano da se govori o tome. Mi u ovom trenutku gledamo sebe. Okupljamo svoje članstvo, da sami vidimo gde smo i koliko nas ima. Kad budemo sami realno znali sa čim tačno raspolažemo, lako ćemo se dogovarati sa drugima. Ja sam već razgovarao sa nekim starim članovima SPO-a koji su se pasivizirali i poslednjih par godina bili izvan aktivnog bavljenja politikom i, moram da priznam, da sam i prijatno iznenađen. Opet imaju onu želju da rade, da nešto promene na bolje. Na žalost, nekako smo svi ovih godina izgubili osećaj šta je politička stranka, šta je politički program. Moramo povratiti entuzijazam, veru da može biti bolje. Ali, treba i da se to zaista uradi, a ne da to bude deo predizborne kampanje, a posle da sve bude po starom.
JUGpress * Ima li SPO snage da se zaista vrati?
ZM: Naravno. Predstoji nam stranački Sabor čija je tema „Putokaz“. Tu ćemo jasno reći šta, gde i kako. Uostalom, godinama pokazujemo put, često smo bili i ismejavani, osuđivani i neshvaćeni zbog toga, a onda se par godina kasnije ispostavljalo da smo bili u pravu. Siguran sam da će i ovaj Sabor pokazati pravi put.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
POP
POP
8 godine pre

SPO nije slab u Leskovcu. Video sam da se ponovo okupljaju stare snage, one snage koje su drmale opozicionom scenom devedesetih. Bice SPO ponovo PUTOKAZ.

Nacelnik
Nacelnik
8 godine pre

Od masinbravara do diplomiranog ekonomiste. Bravo Zvonko, care.

Goran
Goran
8 godine pre

Pa ovo je bre Meskov covek.