“Žućkova levica” se vraća u Niš?

     NIŠ

      Kup Radivoja Koraća bi sledeće godine mogao ponovo da se igra u Nišu, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski tokom obilaska rekonstrisane kuglane Sportskog centra “Čair”.

    “ U toku su ozbiljni pregovori sa organizatorima kako bi Kup bio vraćen Nišu. Ima još gradova koji se takmiče sa nama da preuzmu Kup, ali mi ga nećemo dati, iako prošle godine situacija sa Koronom nam to nije dozvolila“, kazala je Sotirovski.

    Košarkaški kup Radivoja Koraća prošle godine nije održan u Nišu zbog Korana virusa, a Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije je odlučio da se ovo nadmetanje održi u Novom Sadu i to nakon šest uzastopnih godina održavanja u Nišu, od 2015. do 2020. godine.

   Inače Niš je 16 puta bio domaćin kup takmičenja, a 11 od kako nosi ime proslavljenog košarkaša Radivoja Koraća. Pehar koji se dodeljuje pobedniku ovog kupa nosi naziv “Žućkova levica”, takođe u čast Radivoja Koraća, bivšeg jugoslovenskog reprezentativca, koji je poginuo 1969. u saobraćajnoj nesreći. Organizator takmičenja je Košarkaški savez Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare