SSP: Sotirovski, Niš ste pretvorili u “privremeno stanje”

NIŠ

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) Niš uputio je otvoreno pismo gradonačelnici Niša.

“Gospođo v.d. gradonačelnice Niša,

Kad se već ugledate na svetske metropole, pa otuda preuzimate “grandiozna i moderna” rešenja za naš grad, recimo svetleći most, pitajte ih imaju li i oni vršioce dužnosti na svim javnim funkcijama? Možda je i to moderno, a da mi ne znamo.

Grad ste doveli u v.d. stanje. Nijedan konkurs za direktore javnih preduzeća niste raspisali, svi su v.d. Nijedan od šest načelnika Uprava nije načelnik, svi su v.d. Čak su i zamenici v.d. načelnika u v.d. stanju, ima li to još negde?!

Komunalna milicija nema načelnika, ima koordinatora. A i šta će joj načelnik, i sami ste rekli da ne mora ni da ima, dovoljan je koordinator, pa na tom principu i SNS funkcioniše. Građani tvrde da mu je najbolja preporuka, za počasnu funkciju koordinatora, titula supruga SNS narodne poslanice, istina li je?

Policija nema načelnika, valjda jer se još nije našao nijedan neudomljeni naprednjački suprug, zet, kum. Ili nam ga Vulin još nije poslao.

Načelnike policije i Komunalne milicije nemamo, ali zato imamo novog komandanta Zimske službe Nenada Stankovića. Čuveni Neša Guska, od Karića do Vučića, samo što još papa nije bio. Ekspert za javne nabavke, ko ne veruje, nek pogleda pod “Najveća javna nabavka u 2020. godini”, e ta je njegova. Nišlije se voze za svih 88.7 miliona evra u starim, poluraspadnutim Nišekspresovim autobusima. Da nije Nenada Stankovića, peške bismo išli.

Nije li Vas sramota da budete toliko bahati i nesposobni, da za skoro godinu i po dana, koliko ste nažalost na čelu grada, nijedan konkurs, nijedan tender niste čestito raspisali? To što direktore i načelnike javnih ustanova držite na kratkoj uzici, to govori o stranci kojoj pripadate. To što svaki tender preplaćujete minimum 30%, a dokaz za to su tenderi za rekonstrukciju javnih toaleta, to govori o vlasti kojoj pripadate. A to što ćete nakon ovog teksta dobiti neopisiv nagon da me izvređate, to o Vama govori najbolje.

Izađite iz kabineta, prošetajte raskopanim niškim ulicama, popričajte sa građanima koji nisu članovi Srpske napredne stranke. Iznenadićete se šta Nišlije misle o Vama, o Vašim kadrovskim rešenjima, genijalnim idejama i mudrim izjavama poput one da je Niš pre SNS-a bio “dolina gladi”. A onda ste došli Vi, da nas nahranite. Sram Vas bilo da Nišlije tako ponižavate! Nijedna vlast nije večna pa neće biti ni ova vaša, pre ili kasnije suočićete se sa realnošću. A suočavanje ume da bude neprijatno jer se na kraju uvek odgovara za svako (ne)delo.

Do suočavanja,

Jelena Milošević,

predsednica SSP Niš “, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare