Zoranu Dinčiću prva nagrada za film “Tri legende za etno selo”

LESKOVAC

Na trećem Internacionalnom festivalu „Vrmdža fest”, koji je nedavno održan, ostvarenje leskovčanina Zorana Dinčića „Tri legende za etno bajku” je u kategoriji najbolji promotivni film iz oblasti etno kulture i života na selu osvojilo prvu nagradu.

„Vrmdža fest” postaje prepoznatljiva manifestacija kada je u pitanju ekološki film i ostvarenja koja se bave nekim delovima srpske tradicije.

Od 56 pristiglih radova u više kategorija u uži izbor ušlo je njih 24.

Po mišljenju stručnog žirija, u sastavu Bernardin Modrić iz Rijeke, predsednik i članovi Saša Đorđević i Dejan Dabić, velika nagrada festivala Gran pri pripao je ostvarenju Lu-lu Lu-lu, autora Predraga Todorovića u produkciji TV centra Svilajnac.


“Nažalost, film je skupa umetnost i bez para nema tu mnogo priče. U ovom ostvarenju sam osetio ne samo zanatski, nego tu je bio jedan štih umetničkog koji se osećao, nije se do kraja profilirao, verovatno zbog nedostatka novca. Drago mi je da je ostatak žirija prihvatio moju sugestiju. Ja sam rekao ‘ljudi, ovo je najbliže onome što film čini filmom, ostalo su televizijske reportaže, impresije…’ objašnjava predsednik žirija Bernardin Modrić.

“U kategoriji najbolji promotivni film iz oblasti etno kulture i života na selu pobednik je ostvarenje Zorana Dinčića „Tri legende za etno bajku”, dok je specijalna nagrada za originalnost sadržaja pripala Maji Obradović za film „Bebića Luka”. Najbolji scenario napisala jeRadmila Todić Vulićević za „Žuti autobus”, a priznanje za afirmaciju zdravog načina života dobila je Elizabeta Mušić, dok je najbolji promotivni ekološki film „Specijalni rezervat prirode Rtanj”uradila Dimitrija Savić Zdravković.

Priznanje za najbolju kameru pripalo je Miroslavu Mitiću u filmu „Hidden Serbia” (Skrivena Srbija), a najbolji promotivni turistički film je „Boje Vrnjačke banje” autora Đorđa Petrovića, dok je najbolji debitantski film„Vladimir” novinarke iz Vranja Danice Mirić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare