Zoran Stanković o sednici u Prištini i prioritetima

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BUJANOVAC

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Bujanovca, Preševo i Medveđa Zoran Stanković rekao je u Bujanovcu da je dobro ako će sednica Skupštine Kosova “doprineti da ta pomoć koja se najavljuje bude utrošena za dobrobit svih onih građana koji žive na ovom prostoru , u ove tri opštine”.

.”Ja pre svega očekujem da rešimo probleme zbog kojih smo danas u Bujanovcu, a to je problem izgradnje fabrike za preradu voda, obezbeđenje udžbenika za nastavu na albanskom jeziku. A što se tiče sednice u Prištini mogu da kažem da je u svakom slučaju pohvalno ako će ona doneti i doprineti boljem razumevanju između građana Prištine i građana opština Preševo, Bujanovca i Medveđe, i ako će ona doprineti da ta pomoć koja se najavljuje bude utrošena za dobrobit svih onih građana koji žive na prostoru ove tri opštine”, rekao je Stanković.

” Ja sam i do sada milion puta rekao – Preševo, Bujanovac i Medveđa su bili, jesu i biće sastavni deo Srbije, a oni koji nemaju šta da rade neka pričaju o otcepljenju”, dodao je Stanković.

” Mi smo stalno u kontaktu sa lokalnom samoupravom i upravo dolazim sa sastanka sa predsednikom opštine Bujanovac Šaipom Kamberijem, gde smo razgovarali o ovim krucijalnim temama koje tište građane Bujanovca. A tu su, pored ovih tema koje sam naveo, i pokušaj zapošljavanja, problemi sa upisom studenata na odelenju fakulteta u Bujanovcu, da se reše svi oni tekući problemi koji tište opštinu, a gde mi možemo da doprinesemo svojim radom i aktivnostima”, objasnio je Stanković.

Kada je u pitaqnju fabrika za prečišćavanej otpadnih voda, Stanković je rekao da su “obišli neke lokacije u Bujanovcu, pre svega lokacije vezane za naselje sa romskim stanovništvom, zatim lokaciju oko Bujanovačke banje gde se fekalne vode izlivaju u centru tog naselja, tj. pored same zgrade Bujanovačke banje. To predstavlja veliku opasnost od širenja zaraze, pogotovo u letnjim mesecima i to je u fazi rešavanje, s obzirom da je idejni nadzor i za Bujanovac i Preševo urađen. Sada očekujemo da se obezbede sredstva od nekih sedam milioa evra kojim bi se ovaj problem definitivno rešio. I da bi se rešili svi oni problemi koji otpadne vode prave građanima ove dve opštine”, rekao je Stanković.

Na pitanje da prokomentariše tužbu Nacionalnog saveta Albanaca Ragmija Mustafe protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog upotrebe reči „Šiptar“ za Albance, Stanković je rekao “ako Ragmi Mustafa smatra da ga je neko uvredio on se obratio na zakonom propisan način tužilaštvu koje će na osnovu zakonskih rešenja taj problem rešiti na zakonom predviđen način”.

” Što se nas tiče, mi nemamo pravo mešanja u rad pravosudnih organa i organa tužilaštva, tako da očekujem da će to oni rešiti na adekvatan način”, dodao je on.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare