Zonaš iz Orašja pred novu sezonu

VLASOTINCE


Fudbalski klub ,,Budućnost” iz sela Orašja u vlasotinačkoj opštini sigurno je najbolji i najpostojaniji fudbalski klub posle srpskoligaške Vlasine.

Rezultati koje je postigao ovaj klub u bez malo petodecenijskom postojanju svakako su izuzetno vredni i dostojni svakog poštovanja.

Za razliku od nekih klubova nikad se nije desilo da je odustao od takmičenja, već je svih ovih godina na pravi način reprezentovao fudbalski sport u opštini Vlasotinca.

Uz to, sportska infrastruktura je na potrebnom nivou, a sam sportski objekat i teren na ,,Dubravi” su prava oaza lepote prirode u delu borove šume i kozaračkih vinograda.
” Već godinama smo članovi zonskog takmičenja. U nedavno okončanom prvenstvu zone ,,Jug” završili smo plasmanom u sredini tabele. To je u neku ruku i bio naš plan koji smo bili zacrtali pre početka prvenstva. Svesni smo da ne možemo tražiti mesto u višem rangu, ali zato smo kadri da budemo sigurni zonaši i da ne treba da strepimo za svoj status. Tako smo bili koncipirali naše planove i tako smo ih bez većih problema i ostvarili”, analizira proteklu sezonu ,,alfa i omega” kluba, bivši igrač i trener Jovica Tasić ,,Puza”, koga smo zatekli na treningu kako sa puno pažnje posmatra rad u uvodnim pripremama pred početak nove prvenstvene sezone u zoni ,,Jug”.
JUGpress: Mnoge sportske klubove muče finansije. Kako se vaš klub snalazi kada su u pitanju finansijska sredstva ?
– Ponašamo se domaćinski i vodimo red o svakom dinaru. Nemamo previše para, redovno servisiramo sva potraživanja, igračima dajemo onoliko koliko imamo. Ko želi da dođe u našu sredinu, dobrodošao je, a ko želi da ide iz kluba uvek može dobiti ispisnicu da bi potražio bolju sreću. Zahvalni smo lokalnoj samoupravi opštine Vlasotince, koja se prema nama odnosi više nego korektno i to u bilo kom pogledu.
JUGpress: Da li ste dobili nove igrače za predstojeću prvenstvenu sezonu, i ko je napustio vaš klub ?
– Iz kluba u grdeličko Jedinstvo otišao je samo Saša Stojiljković, a svi ostali igrači ostali su verni klubu. Za sada su nam pristupili Nebojša Ilić i Vuk Stamenković iz leskovačke Dubočice, zatim Milan Mladenović iz Bobišta i Bojan Milenković koji pristigao iz Brze. U klub se vraćaju Stefan Đokić i Miloš Kocić, a ovim nismo završili sa dolascima u našu sredinu – kaže nam Jovica Tasić ,,Puza”, koji želi da pomene Tomislava i Vojkana Stankovića i Neška Ilića koji su pomogli klubu nabavkom određene opreme.
JUGpress: Na trenerskoj klupi zonaša iz Orašja već drugu godinu sedeće Milun Pejić, nekadašnji uspešni igrač, kapiten i trener leskovačke Dubočica. Radeći prethodnih godina, kao trener, u nekoliko klubova pokazao je da mu trenerski poziv leži i mnogi ga s pravom smatraju jednom od najboljih fudbalskih stručnjaka u ovom delu Srbije.
– Kao trener radio sam u nekoliko klubova, ali ovaj rad u fudbalskom klubu Budućnost je nešto posebno. Nemam nikavih opterećenja za rezultate, radim u uslovima koje bi poželeo svaki trener. A i sam ambijent gde je smešten fudbalski teren je prelep. Određene probleme imamo u radu na treninzima zbog činjenice da svi igrači ne mogu redovno da treniraju. Neki zbog škole i fakulteta, a neki zbog obaveza na radnom mestu – ističe probleme u radu na koje nailazi prvi strateg zonaša Budućnosti, trener Milun Pejić.


JUGpress: Ostali ste sa istim igračkim kadrom iz prošle sezone. U međuvremenu su stigle nove snage. Koji bi ste tip igrača želeli da dovedete u vašoj sredini ?
– Pristigla pojačanja su po meri. Imali bi smo mnogo jaču ekipu, ako bi smo uspeli da dovedemo dvojicu igrača sredine terena, i na tome moraćemo da radimo do kraja prelaznog roka. Zbog najave da želi da se povuče moramo ubediti Bojana Mitrovića da igra i ove sezone, jer se radi o veoma kvalitetnom igraču koji je veoma bitan za igru naše ekipe.
JUGpress: Koja ekipa, po vama, može konkurisati za najviši plasman ?
– Pčinja iz Trgovišta ako je ostala sa istom ekipom iz prošle sezone biće jedan od glavnih kandidata za prvo mesto, a i Pusta reka iz Bojnika ima igrački sastav koji je veoma jak i kvalitetan i može jurišati na najviši plasman.
JUGpress: A, gde tu vidite vašu ekipu ?
– Imamo solidan igrački potencijal koji može da igra značajnu ulogu u narednom prvenstvu i da bude u sredini tabele. Ako još budemo pribavili pojačanja koja su nam neophodna na sredini tabele, onda možemo računati na plasman koju stepenicu više – uveren je Milun Pejić, šef stručnog štaba ekipe Budućnosti iz Orašja.


Kontrolne utakmice
PROTIVNICI PO MERI
Posle rada na sticanju fizičke spreme, trener Milun Pejić, kroz odigravanje kontrolnih utakmica, želi da svim igračima pruži priliku, kako bi došao do najboljeg sastava.
– Svi igrači koji su u trenažnom procesu dobiće priliku da se iskažu i pokažu. Samo najbolji i najspremniji mogu da računaju na mesto u timu. Već smo ugovorili dve utakmice sa Jedinstvom iz Gornjeg Stopanja, a igraćemo i sa novim zonašem ekipom Čekmina i srpskoligašem Vlasinom. Tražimo rivale po meri a to su klubovi iz zonskog takmičenja i sa srpskoligaških terena – informiše nas trener Milun Pejić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare