SNF: Na Kosovu nema mesta ni za mrtve Srbe

GRAČANICA


Uoči velikog pravoslavnog praznika, svetih besrebrenika Kozme i Damjana, na pravoslavnom groblju u Lipljanu oskrnavljeno je 19 grobova naših pokojnih sunarodnika, saopštio je Srpski nacionalni forum (SNF).


“Ovo jeste samo jedan u dugačkom nizu slučajeva satiranja svega srpskog na Kosovu i Metohiji; proterivanja srpskog naroda, nasilja, uzurpacije imovine, paljenja i uništavanja kuća, crkava, manastira…. ali je i slučaj koji posebno izaziva gnušanje u poplavi izjava političara o nekakvim „pregovorima“, „saradnji“, „multietničnosti“ i slično.
Srpski nacionalni forum pita vlasti na Kosovu: šta će učiniti da jedanput nasilje nad Srbima prestane? Kada će ono prestati? Kada će jedanput iskreno reći da su fraze o multietničnosti i multikulturalnosti samo šminka pred međunarodnom zajednicom zapadnih zemalja, a suštinski se sve radi da se etničko čišćenje dovede do kraja. Zašto takvom društvu smetaju i mrtvi Srbi? Zašto se barem njima ne omogući da počivaju u miru?
SNF pita vlasti Srbije: da li su ikada u svojim mnogobrojnim kontaktima sa kosovskim vlastima i međunarodnim političarima svuda po svetu, istakli problem etničkog čišćenja Srba sa KiM? Da li su pominjali 250.000 proteranih Srba? Kada će se omogućiti njihov povratak? Kada će Srbi imati pravnu sigurnost, građansku i versku slobodu? Kada će se zaštititi njihova imovina i povratiti uzurpirana?
Ako nisu – zašto nisu, a ako jesu šta im je sa druge strane odgovoreno. To vlast Srbije duguje srpskom narodu na KiM”, navodi se u saopštenju Srpskog nacionalnog foruma (SNF).

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare