Zonaš iz Orašja dobio novog trenera

VLASOTINCE

Fudbaleri Budućnosti iz Orašja prošlu sezonu okončali su plasmanom u sredini tabele zone ,,Jug”.

U prvom delu jesenje sezone bili su najprijatnije iznenađenje u ligi, dok su u nastavku sezonu u početku zakazali, da bi kako je prvenstvena sezona odmicala rezultati bili sve bolji.U jesenjoj sezoni ekipu je vodio Dragan Nikolić, koji se u zimskoj pauzi vratio u Vlasini, a ekipu je u nastavku drugog dela prvenstva uspešno predvodio Jovan Tasić, koji je, već godinama, ,,alfa i omega” kluba.


Neposredno po završetku prvenstvene sezone celo rukovodstvo kluba podnelo je ostavku. Jedan od osnovnih razloga njihove ostavke bio je taj, što su pojedinci smatrali, da aktuelno rukovodstvo ne vodi klub na pravi način.
” Odmah po okončanju prvenstvene sezone pozvali smo sve zainteresovane iz sela Orašja i Kukavice i obavestili ih da podnosimo ostavke na sve funkcije u klubu. Uz to prezentirali smo finansijski izveštaj da nemamo nikakvih dugovanja, i da na raspolaganju imaju neutrošena sredstva u iznosu od polovine odobrenog budžeta za tekuću godinu. Dakle, imali su, svi oni koji su toliko želeli da vode klub, potpuno jasnu i čistu situaciju, i to neposredno po završetku sezone. Neki od njih nisu se ni pojavili na sastanku, i to najbolje govori o njihovim iskrenim i pravim namerama kada je bilo u pitanju vođenje kluba”, informiše nas Jovan Tasić, koji je zavidnu igračku karijeru u ekipi Budućnosti, a pokazao je i prave vrednosti i kao trener.


Kako se dalje tekle stvari ?
” Klubu je jednog trenutka bio pred gašenjem, jer niko nije želeo da preuzme odgovornost vođenja kluba. A biti na čelu kluba, u ovo teško vreme sveopšte besparice, ni malo nije laka stvar. Nisam mogao više da gledam prenemaganje pojedinaca, i rešio sam da ne dozvolim da klub bude ugašen.
Ko će sa klupe predvoditi ekipu ?
– Milun Pejić sedeće na trenerskoj klupi Budućnosti. Ne treba govoriti o trenerskim vrednostima Pejića, jer se on na pravi način dokazao u radu sa mnogim klubovima u našem regionu.
Kakva je situacija kada je u pitanju igrački kadar ?
– Nikoga nećemo sprečavati ako želi da ide iz našeg kluba. U dogovoru sa trenerom Pejićem potražićemo potrebna pojačanja, ali samo ona koja mogu doneti prevagu u igri našeg tima i koji svojim kvalitetom mogu da unaprede timsku igru ekipe.
Kada krećete sa pripremama i koliki broj kontrolnih utakmica planirate da odigrate ?
– Ovih dana krenućemo sa pripremama, a o rivalima sa kojima bi igrali kontrolne utakmice rešićemo uskoro i na vreme sa trenerom Pejićem. Kasnimo sa početkom priprema, upravo zbog napred navedenih razloga koje su se odnosile na mogućnost preuzimanja kluba od novih ljudi.
Šta očekujete od novog prvenstva ?
– Ništa spektakularnog. Bićemo zadovoljni plasmanom u sredini tabele, a za tako nešto mislim da smo spremni da se izborimo – optimista je Jovan Tasić ,,alfa i omega” zonaša Budućnosti iz Orašja.


Očekivanja
DRAGOCENA POMOĆ MILČIĆA
Vraški je teško danas biti na čelo kluba, kada para nema, i kada svi beže od obaveza rada u klubu. I, zato logično pitanje za Tasića, kako misli da vodi klub.
– Kako znam i umem, i iz inata dokazaću, svima da klub ima potencijala da i dalje ,,živi”. Ima tu još ljudi koji su spremni da dobro poture svoja leđa kada je u pitanju klub. Tu u prvom redu mislim na Nebojšu Milčića, samo da se on oporavi posle izlaska iz bolnice, a tu ima još onih koji žele i mogu da pomognu klubu. Neka niko ne brine za klub, Budućnost, ima, zaista pravu budućnost – uveren je Jovan Tasić ,,Puza”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare