ZGRADA FAKULTETA U BUJANOVCU PO PLANU

BUJANOVAC

Šef sektora za saradnju Delegacije EU Holger Šreder rekao je danas u Bujanovcu da je izgradnja zgrade fakulteta u tom gradu najveće ulaganje Evropske unije u oblasti obrazovanja na jugu Srbije ui izrazio zadovoljstvo što je izgradnjua  pri kraju.

“ Prema informacijama koje sam dobio na terenu, studneti bi trebalo da počnu da pohađaju nastavu u ovom objektu u skladu sa rokovima predviđenim planom i programom“, rekao je Šreder koji je zajedno sa  šefom trećeg sektora operacija Delegacije EU Ričardom  Maša,  predsednikom opštine Bujanovac Nagipom Arifiji, predsednikom Koordinacionog tela Zoranom Stankovićem i dekanom fakulteta Nenadom Vunjakom.obišao radove na izgradnji objekta bujanovačkog odeljenja Ekonomskog fakulteta  iz Subotice i .

Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković rekao je da  najvećim delom ovaj projekat finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske koje su, preko programa Evropskog PROGRESa obezbedile  oko 800.000 evra zaizgradnju zgrade,

On je dodao da će opština Bujanovac i Vlada Srbije,  preko Koordinacionog tela za opštine Preševo,Bujanovac i Medveđa,  podrže projekat sa oko 280.000 evra.

Stanković je rekao da se planiraju razgovori o otvaranju odeljenja I drugih fakulteta u Bujanovcu I Prešev I dodao da je to potrebno, izmejdu ostalog, I zbog toga što su u školama  u značajnom broju prisutni I nestručni kadrovi.

Predsednik opštine Bujanovca Nagip Arifi je rekao da je ovo samo početak I da bi Bujanovca trebao da postane univerzitetski grad.

Dekan Ekonomskog  fakulteta Nenad Vunjak je rekao da na bujanovačkom odeljenju te viskoškolske ustanove, zajedno sa studentima koji su sada upisani , studira oko 400 studenata.

Radovi na izgradnji ovog objekta su pri kraju,a prvi studenti nastavu u novoj zgradi  će  početi da pohađaju već tokomoktobra 2015. Nova zgrada će imati šest modernih učionica koje će moći da prime od 60 do 80 studenata, amfiteatar,prostorije za rad studentskog parlamenta i administrativni blok, ukupne površine 2.300 metara kvadratnih,pa ćesadašnji i budući studenti visoko obrazovanje sticati u savremenom i kvalitetno opremljenom objektu.

 Odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice počelo je sa radom u oktobru 2011. godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare