NEKA OD PITANJA OPOZICIJE

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović  komentarisao je na današnjoj sednici Skupštine grada  tvrdnje opozicije da se na projektu Zelene zone ništa ne radi.

Lokalna vlast se susrela sa problemima u vezi sa davanjem građevinskog zemljišta u Zelenoj zoni bez nadoknade, i očekuje se zvanični poziv ministra u cilju rešavanja ovog problema, rekao je Cvetanović i dodao da je reč  o 60 miliona dinara, koliko je potrebno za prenamenu zemljišta od poljoprivrednog u građevinsko.

On je rekao i da se očekuje pismo o namerama od nemačke firme, prisutne u preko 60 gradova u Evropi, ali  koja je ,  kaže,  zahtevala da joj se još uvek ne spominje ime. „Putevi Srbije“ raspisali su nabavku za najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju pružne raskrsnice u Zelenoj zoni, ponuda će biti otvorena 16. septembra.

Komisija za tehnički prijem saobraćajnice podnela je zahtev za dobijanje upotrebne dozvole, koja se očekuje za desetak dana.

 

Bratislav Perić, šef odborničke grupe SDS, postavio je pitanje da li je neko odgovarao zbog toga što postoje problemi sa kolektorom, zbog čega grad mora da izdvoji dodatnih 33 miliona dinara, uz konstataciju da bi za svaki promašaj morao da se imenuje i krivac. Gradonačelnik je odgovorio da, što se tiče krivične odgovornosti, nadležni organi rade svoj posao.

Mirjana Perišić iz DS-a je gradonačelnikovo izlaganje okarakterisala kao predizbornu kampanju. Proteklu Roštiljijadu ona je ocenila kao „tragediju“ i „sramotu“ , jer grad na neadekvatan način tretira ovu manifestaciju, dok komunalna policija ne radi svoj posao. Ona je naglasila da će tražiti kao odbornica informaciju o tome koliki su prihodi od Roštiljijade, sa čime se složio i gradonačelnik, uz konstataciju da će TOL morati da podnese izveštaj o tome kolike je prihode gradu donela ova manifestacija.

 

Odbornik Dejan Mitić iz Refomrističke stranke je prokometarisao da je otvaranje novih trgovina „presipanje iz šupljeg u prazno“, jer novih randih mesta nema, ali je i pozdravio zapošljavanje novih radnika u „Juri“ i „Džinsiju“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare