Žene najčešće žrtve porodičnog nasilja

VRANJE

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin učestvovao je u radu Godišnje konferencije pod nazivom „SOS Vranje – Nulta tolerancija nasilja nad ženama“.

Skup su na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i početka kampanje ,,16 dana aktivizma“, organizovali Odbor za ljudska prava – SOS telefon i Grad Vranje,

Nakon skupa ministar Vulin je izjavio da je borba protiv nasilja nad ženama prioritet države.
„Borićemo se zakonima, kao što smo nedavno usvojili Zakon o nasilju u porodici. Borićemo se svakodnevno i beskompromisno. Od medija očekujem da ne prenose programe u kojima se propagira nasilje i da stalno ukazuju na takvo neprimereno ponašanje“, rekao je ministar.
Grad Vranje koordinira lokalnom mrežom, gde povezuje institucije iz civilnog sektora sa institucijama sistema.
„Grad pruža logističku i finansijsku podršku Lokalnoj mreži i uz jedan partnerski odnos sa ostalim institucijama intenzivno radimo na preventivnom delovanju protiv nasilja nad ženama.
Zahvaljujući sredstvima resornog ministarstva Sigurna kuća ima stručni tim koji radi sa ženama koje su pretrpele nasilje“, izjavio je gradonačelnik, dr Slobodan Milenković.

Najčešće žrtve porodičnog nasilja su žene. Na području Pčinjskog okruga u prvih deset meseci 2016. godini ubijene su dve žene.

Prema podacima Policijske uprave u Vranju, broj krivičnih dela nasilja u porodici je smanjen za 10 odsto, u odnosu na isti period 2015. godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare