Skupština donela odluku o likvidaciji nekih javnih preduzeća

VRANJE

Skupština grada Vranja na sednici održanoj u petak usvojila je Odluku o organizaciji Gradske uprave.

O tome je na sednici govorio načelnik Dragan Aritonović.

„Prilikom pravljenja reorganizacije vodilo se računa da lokalna administracija bude što efikasnija. Umesto dosadašnjih 17 sekretarijata, predviđeno je 11 odeljenja i kao posebna organizaciona jedinica Kabinet gradonačelnika. Predstoji izrada sistematizacije kojom će tačno biti definisan opis poslova i zadataka radnih mesta“, rekao je Aritonović, obrazlažući odluku. Sve je urađeno u skladu za Zakonom o lokalnoj samoupravi i smernicama Stalne konferencije gradova i opština.

Gradski odbornici doneli su i Odluku o osnivanju JKP „Parking servis“.
Za vršioca dužnosti direktora u osnivanju imenovan Marjan Stanković, član Gradskog veća za komunalnu delatnost, infrastrukturu i urbanizam.

Usvojene su i odluke o likvidaciji javnih preduzeća „Direkcije za razvoj i izgradnju“ i „Skijalište Besna kobila“, kao i reorganizacji preduzteća „Uprava Banje“.

To je, po rečima predsednika Skupštine Dejana Tričkovića, u skladu za Zakonom o budžetskom finanisranju i posao je morao da se završi do 1. decembra.

Usvojen je i plan detaljne regulacije privredno radne zone „Bunuševac 3“, kao i odluka o izmeni i dopuni Odluke o komunalnim delatnostima na teritoriji grada Vranja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare