Pedeset šest godina Elektronskog fakulteta

NIŠ

Elektronski fakultet u Nišu danas je obeležio 56 godina postojanja.
„Očuvanje nivoa i kvaliteta studija, povećanje broja budžetskih mesta i poboljšanje uslova rada, prioriteti su ovog fakulteta, rekao je dekan Elektronskog fakulteta u Nišu profesor dr Dragan Janković.
Kreiranje studenskog kreatibnog centra, višenamenske funkvionalne lamele i formiranje naučno – tehnološkog parka, projekti su koji Elektronski fakultet sprovodi sa gradom.
„Ovi projekti su značajni ne samo za studente ovog fakulteta, već i za druge studente i učenike. Imamo nameru da napravimo jedan prostor gde će mladi moći da iskažu svoju inovativnost, da naprave prve korake u pravcu preduzetništva i osnivanja svoje kompanije, a kada se bude izgradio naučno tehnološki park, onda će oni svoje prototipe moći da pretoče u konkretne proizvode, dodao je dekan Elektronskog fakulteta.

nis-elektronski-fakultet-dekan
„Elektronski fakultet ima projekte koje sprovodi sa Ministarstvom prosvete i međunarodnim organizacijama. U ovom trenutku imaju 37 projekata u Ministarstvu i 20 međunarodnih projekata. Delatnost sa privredom je značajno porasla i da im je to značajan izvor prihoda. Na tome im čestitam“, rekao je profesor doktor Zoran Lazarević, pomoćnik ministra prosvete i profesor elektrotehničkog fakulteta u Beogradu
Ove godine Elektronski fakultet je upisao 480 studenata od toga 420 na budžetu.U utorak je sastanak u Ministarstvu na kome će se razgovarati o povećanju kvota za upis.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Radoje Pevac
Radoje Pevac
7 godine pre

Čestitke. Izvrsnom dekanu Jankoviću želimo da ostvari vredne ciljeve.