Željko Samardžić za doček Nove godine na Trgu

NIŠ

Nišlije će novu 2020.godinu moći da dočekaju i ove godine na centralnom gradskom trgu kralja Milana gde će staru godinu ispratiti i  novu dočekati sa pop pevačem Željkom Samardžićem, ali je za građane, kako one najmlađe tako i starije, i pre samog dočeka pripremljen bogat program koji počinje u prepodnevnim satima.

                     „Za doček nove 2020.godine priredili smo i nešto bogatiji i nešto drugačiji program koji je prilagođen svim uzrastima kako bi svako mogao da pronađe nešto za sebe, ali i koji će se odvijati na više punktova u gradu“, kazala je gradska većnica Jelena Mitrovski, resorno zadužena za kulturu. Ona je dodala da će ceo dan pred sam doček Nove godine biti ispunjen, a počinje programom za mlade. Doček se završava  koncertom Željka Samardžića na centralnom gradskom trgu koji počinje u 23 sata i trajaće do 1 sat iza pomoći. Zajedno sa njim Nišlije će na trgu isprati staru i dočekati Novu godinu.

                     „Ove godine će sve biti nešto drugačije nego prethodnih godina“, kazao je Branislav Kačar, gradski većnik. „Potrudili smo se da što više upotpunimo i  obogatimo program. Današnji program počinje od 10 i zabršava se u 17 sati.Počinjemo sa lepom akcijom kada će se u 11 sati ispred Gradske kuće okupiti  deset Deda mraza koji će sa kočijama krenuti prema lokacijama gde će se u toku dana održavati koncerti. Istivremeno ćemo podeliti oko 2000 paketića niškim mališanima“.

                    Koncerti se održavaju na dve lokacije. Jedna je kod Stare Srbije gde će posetioce zabavljati DJ-ejevi, a druga je kod TC Kalča i na njoj će rok grupa „Kerber“ imati svoj koncert koji počinje u 15 sati.

                  U to vreme biće zatvorena ulica Nikole Pašića od Popa Luke Lazarevića do Alekse Nenadovića od 14,30 do 17,30 sati zbog koncerata koji se tu održavaju. Drugo zatvaranje je od 20 sati kada će sa saobrać biti zatvorena ulica Milojka Lešjanina . Nakon toga se priprema prostor za koncert, a ulica će biti zatvirena  do dva ili pola tri iza ponići kada će radnici JKP „Medijana“ obaviti svoj deo posla“, kaže Savić.

                    Prema rečima Srđana Savića, direktora Niškog kulturnog centra ideja je bila da se dešavanja oko dočeka Nove godine odigravaju tokom čitavog dana „kako bi smo stali rame uz rame sa Beogradom i sa Novim Sadom koji imaju novogodišnji program od po nekoliko dana“.

                     „Ove godine na centralnoj gradskoj bini nastupa pop pevač Željko Samardžić za čiji je koncert sve pripremljeno, a posebnu pažnju smo posvetili bezbednosti građana“, kazao je Savić. „ U vreme koncerta  o sigurnosti građana brinuće milicija i komunalna policija kao i privatno obezbeđenje. Ulazak na trg će biti pažljivo kanalisan. Svi aspekti bezbednosti moraju da budu uvaženi jer je cilj da Nova godina prođe bez ikakvih incidenata. Apelujemo  i da građani u miru dočekaju Novu godinu, da sa sobom ne nose nikakva eksplozivna sredstva, petarde ili bilo šta što može da ozledi nekoga“.

                    Jelena Rudić ispred manifestacije Niš u srcu je dodala da je ove godine i njihov program produžen do  1.januara i sa  preko 40 niških umetnika izlagača.

                     „Uveli smo  i jednu novinu, a to je Novogodišnji matine koji će se zvati Zagrevanje, krećemo u 11,30  i sve se završava nastupom Krebera od 15 sati“, kazala je Jelana.

                      Popodnevna sviranja koja do sada nismo imali  je pravo osveženje za nas, istako je Gele Kerber.

                      „Najbolji provod je kada pred samu novu godinu sednemo u neki kafić, opustimo se i ispričamo, popijemo po neko piće sa najboljim drugarima. E, ovo je to, grad je podržao celu priču i bilo bi dobro da ovo postane tradicija u gradu jer je to gradska priča koja može da zaživi“, kazao je Gale Kerber.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Papreni doček
Papreni doček
4 godine pre

Nigde ne piše koliko to zadovoljstvo košta obične građane a koliko i u čije džepove odlaze pare. Sramota je više da partijski pevač, koga će slušati 200-300 ljudi drži koncert iako je rečeno da neće.

May
May
4 godine pre
Odgovori  Papreni doček

Pa bilo je bar 460 ljudi, a kostao je oko 45000