Zeleno-levi front otvorio kancelariju lokalnog odbora u Nišu

NIŠ

 U sklopu prerastanja pokreta Ne davimo Beograd u partiju Zeleno-levi front, koja će delovati na nacionalnom nivou, u Nišu je zvanično otvorena kancelarija lokalnog odbora.

“Pokret Ne davimo Beograd, odnosno Zeleno-levi front kako ćemo se u budućnosti zvati, širi svoje delovanje na celu Srbiju, a otvaranje kancelarije u Nišu je važan korak u tom pravcu. Mi sutra ne počinjemo, nego nastavljamo svoje delovanje u Nišu. Učestvovali smo na protestima protiv otimanja aerodroma, u borbi građana protiv ogromnih cena grejanja, a ustajali smo i protiv fašističkog nasilja na nišavskom keju. I do sada smo imali veliki broj članova iz Niša, pa je okupljena sjajna ekipa ljudi sa kojima se dugo znamo, a tu su i novi prijatelji i saradnici. Pozivam sve građane Niša da nam se pridruže.” – izjavio je Radomir Lazović, šef Zeleno-levog poslaničkog kluba.

                                 “Ponosna sam što otvaramo kancelariju u Nišu i radujem se što ćemo imati mesto gde će se okupljati članovi i simpatizeri Zeleno-levog fronta da zajednički razmatramo i unapređujemo kako nove predloge politika tako i one koje smo već srčano zagovarali u Narodnoj skupštini. Očekujem da u Nišu imamo zajednicu solidarnih, otvorenih i hrabrih aktivistikinja i aktivista spremnih da motivišu druge da nam se pridruže u borbi za Srbiju i sve njene gradove, a mi ćemo se truditi da ih dostojno predstavljamo i pomažemo lokalne borbe iz Narodne skupštine.” – izjavila je Biljana Đorđević, zamenica šefa Zeleno-levog poslaničkog kluba.

                                 Rastislav Dinić u ime inicijativnog lokalnog odbora iz Niša kaže: “Otvaranje kancelarije Zeleno-levog fronta u Nišu je prirodan nastavak naše dugogodišnje saradnje sa aktivistima iz Beograda, Požege, Kule, Apatina, Nove Pazove i drugih mesta širom Srbije. Na osnovu ovog iskustva gradimo novu političku snagu koja će se boriti za politike osetljive na lokalni kontekst i potrebe građana i građanki. Niš se decenijama suočava sa siromaštvom, rastućom nejednakošću, eksploatacijom, centralizacijom, bahatom urbanističkom politikom i neodgovornim, pa i kriminalnim upravljanjem javnim dobrima. Zeleno-levi front će se od danas aktivno suočavati sa ovim problemima i artikulisati rešenja zasnovana na demokratiji, solidarnosti i ravnopravnosti.”

                            “Kao dugogodišnja aktivistkinja, ponovo stojim pred novim izazovom koji me raduje, a to je izgradnja Zeleno-levog fronta u Nišu. Usred sveopšte atmosfere straha, neizvesnosti, osiromašenja građana i nebezbednosti, mi nemamo pravo da odustanemo od svog grada. Human grad je onaj u kome razvoj predstavlja izgradnja novih parkova, trotoara, kulturnih centara, galerijskih prostora, stanova koji su dostupni svima… Kao radnica u kulturi, podržavam kampanju za dostojanstven rad u kulturi i bolji položaj umetnika, radnika u kulturi, slobodnih umetnika. Sigurna sam da je vraćanje u normalnost još uvek moguće i to na način da sačuvamo svoj integritet i etiku. To ne možemo kao pojedinci. Vreme je da ponovo naučimo kako se to radi zajedno.” – izjavila je Marija Peternel, aktivistkinja i članica inicijativnog lokalnog odbora u Nišu.

                          Partija Zeleno-levi front, nastaje širenjem pokreta Ne davimo Beograd na nacionalnom nivou i udruživanjem sa drugim lokalnim organizacijama. Partija će biti bazirana na ideološkim, programskim i organizacionim osnovama pokreta Ne davimo Beograd.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare