Zdravlje iznad para, a muzika protiv monotonije

LEBANE-MEDVEĐA-LESKOVAC

Dvadesetjednogodišnja Ljiljana Vuksanović iz Medveđe, student Visoke poslovne škole u Leskovcu, ispričala nam je svoje lične doživljaje tokom pandemije. Cela situacija sa koronom navela ju je na razmišljanje koji su pravi prioriteti i čime zapravo treba da se vodimo u životu.

“Tog 5. maja 2020. godine umesto da uživam u životu, meni se život promenio time što sam saznala da moj tata i ja imamo covid 19. Moj tata se borio 30 dana da pobedi covid 19, ja sam imala malo teže simptome, ali u tom trenutku sam samo želela da moji tata i mama budu dobro. Hvala Bogu sve se dobro završilo, tata je izašao iz bolnice, ja sam se oporavila, ali posle takve situacije vidiš da je najbitnije samo zdravlje i ništa više, jer kad imaš zdravlje možeš sve, džaba novac kad nemaš zdravlje. Novcem možeš da kupiš šta god poželiš, ali zdravlje se ne kupuje, jer to je nešto što nema cenu, to je najvrednije, jer život je samo jedan.”

Ljiljana smatra da niko nije mogao da očekuje ovako nešto dolaskom ovog virusa, činilo joj se da je život iznenada stao, ali uvek je imala pozitivan stav da posle kiše uvek dolazi duga.

“Svako treba da se zapita kako provodi svoj život. Trebalo bi da se trudimo da nam svaki dan bude lepši od prethodnog i da uživamo u životu. Svi trenuci koji prođu u brigama su izgubljeni. Takođe bi trebalo da ispunimo svoj život lepim uspomenama, a ne godinama, da se družimo više i provodimo vreme sa ljudima koji nam vraćaju osmeh. Uživajte i smejte se!”, poručila je Ljiljana.

Sada nam ostaje da budemo pre svega ljudi i da pomažemo jedni drugima, smatra Vuksanovićeva.

“Ovo je samo test da pokažemo da smo složni. Čekaju nas bolji i lepši dani. Tada će sve ovo biti iza nas. Biće to sećanje na težak period koji nas je naučio da se borimo i da uživamo u svakom trenutku”, zaključila je Ljiljana.  

Olakšanje tokom pandemije predstavljala joj je muzika. Ljiljana je ljubitelj balada, obožava Adila, Sergeja Ćetkovića, Dina Merlina, Tonija Cetinskog, Mariju Šerifović i mnoge druge pevače.

“Ja obožavam i znam da pevam, često sam tokom pandemije skretala misli pevanjem i uživanjem u muzici. Pevala sam četiri godine u školskom horu, ali osim mojih roditelja i par prijatelja, niko drugi nije čuo moje solo pevanje, jer ne želim da se bavim time, već to radim za svoju dušu”, otkrila nam je Ljiljana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare