Zdravković: Sumnjiva diploma direktora „Toplane“?

NIŠ

Na sednici Skupštine Grada Leskovca odbornici su su se bavili i imenovanjima na funkcije direktora. Tako je, nakon sprovedenih konkursa, za direktora JKP „Grdelica“ postavljen Bratislav Cvetković, diplomirani pravnik, za direktorku „Istorijskog arhiva“ imenovana je Marija Lazarević, master inženjer menadžmenta, za direktora Doma kulture Roma Srećko Živković, diplomirani menadžer. Imenovanje Tomice Jovanovića, diplomiranog ekonomiste, za direktora u JP „Toplana“ izazvalo je sumnju kod odbornika Nenada Zdravkovića (Za Leskovac – ZAJEDNO) koji je optužio Jovanovića da je sakrio svoje obrazovanje ili da je nešto loše napisao.

„U vašoj biografiji ste napisali da ste upisali Ekonomski fakultet Univerziteta u Nišu 2004. godine, a završili 2009. godine. Meni je bilo čudno da neko ko završi državni fakultet tek tako dođe u SNS, pa sam malo bolje pogledao vašu diplomu i tamo piše „Upisao 2006./2007.“. Pa kad ste upisali, 2004. ili 2007.? Ako ste završili 2009., onda ste vunderkind! Negde ste slagali, napred ili nazad, a pretpostavljam da ste pokušali da sakrijete da ste vi završili neku privatnu visoku ekonomsku školu, pa ste išli na dokvalifikaciju u Niš. Tu diplomu ovde niste stavili.“

Tomica Jovanović je pojasnio da ima diplomu Ekonomskog fakulteta u Nišu i da je u materijalu priložio kopiju diplome, što je uslov da bi bio direktor.

„Tačno je da sam taj fakultet upisao školske 2006./2007. godine, a pre toga sam završio Višu ekonomsku, dve godine, polagao diferencijalne ispite u Nišu i položio treću i četvrtu godinu. Nisam ovu diplomu pominjao, jer se u konkursu tražio najviši stepen obrazovanja.“

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mile
Mile
1 godina pre

Na žalost, ovu kombinaciju su koristili mnogi “stručnjaci” u ekonomskoj oblasti. Višu ekonomsku školu u Leskovcu je bilo mnogo lakše završiti, sa mnogo manje rada, troškova, opterećenja, uz pomoć “prijatelja”, poznanika, … I, onda položite diferencijalne ispite, preskočite dve godine ozbiljnog studiranja i dobijete istu diplomu kao i ostali. Koliko je to pošteno je veliko pitanje. A pitanje je i koliko se to ceni prilikom konkurisanja za posao, posebno kada ste “podobni”. A “podobni” stručnjaci mogu da imaaju i niske proseke i dugi staž studiranja, od 10 do 15 godina i da “preskoče” kolege sa visokim prosečnim ocenama i diplomiranjem u roku. Uostalom, toliko je privatnih škola gde se kupuju diplome ( javna tajna), da se postavlja pitanje moralnosti sticanja diploma, a i stručnosti.
Primer je manipolacija sa medicinskim sestrama u leskovačkom zdravstru. Zaposlili ih kao higijeničarke, kupile diplome u Bobištu i prebačene da rade kao sestre. A sestre sa legalno završenom medicinskom školom čame na tržištu rada. I, niko nije kriv. Sve je po zakonu. Jedino je bitno da ste “zaslužni član”, “podobni”,….

Drustvena osuda
Drustvena osuda
1 godina pre
Odgovori  Mile

Zakonom nije kaznjiva nemoralnost. Ali zato ovakvi stavovi javnosti jesu dovoljna osuda. Za onog ko ima mg sram. Ko nema, pa nek gledaju komsije i rodjaci sto isto ovo znaju i cudom se cude gde ih nalaze vise nedoklepane.