Odobreno 194 miliona za „Centar za posetioce Caričin grad“

LEBANE

Opštini Lebane odobreno je od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture 194 miliona RSD za projekat „Centar za posetioce Caričin grad“ sa parking prostorom, objavljeno je na sajtu opštine.

Ovaj savremeni objekat za posetioce koji će biti kod postojećeg objekta „Teodora“ po planu bi trebalo da bude opremljen najsavremenijom opremom za prezentaciju o lokalitetu Caričin grad.

Javni poziv kod Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture otvoren je bio do kraja januara, a pristiglo je 45 prijava od kojih je 9 odobreno. Ovo ministarstvo opredelilo je za projekte 1.165.000.000 RSD, a opština Lebane je sa svojim projektom prva na listi.

Po okončanju radova na ovoj lokaciji Lebane će dobiti velelepan turistički prostor od izuzetnog značaja za razvoj Lebana i cele južne Srbije.

„Radom na ovom projektu, potencijalnim stavljanjem Caričinog Grada na listi UNESCO zaštite, i definitivno putem preko Radan planine i spajanjem Jablaničkog i Topličkog okruga dokazuje se da Vlada R.S. brine podjednako o svim lokalnim samoupravama i teži ravnomernom razvoju“ istakao je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović prilikom nedavne posete svih ministara, objavljeno je na sajtu opštine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare