Zdravković : Pare ”poslušnim” medijima i onima koji se ne vide/čuju u Leskovcu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Komentarišući način raspodele sredstava iz gradskog budžeta medijima, odbornik Nenad Zdravković , predstavnik Odborničke grupe ”Zajedno za Leskovac” zapitao se po kom su kriterijumu sredstva dobijale televizije, portali ili radio stanice:

“Dali ste novac Televiziji 4S, iako se ona ne vidi u Leskovcu, Radio Medvedji koja se ovde ne čuje, Televiziji ”Zona plus”, koju takodje Leskovčani ne mogu da prate, nekom za koga prvi put čujem ”Zdravlje, lepota i još nešto. Televiziji K1 i Dinkom-u , koje su pritom ista firma, pare su raspodeljene tako da se ne vidi da su dobili najviše. portalu “Budite u toku” koji je bez uticaja. Ispada da su poslušni mediji dobili značajna sredstva, a ostali tek ponešto”, rekao je Zdravković.

Za medije je ove godine opredeljeno 20 miliona, a njihovi zahtevi bili su pet puta veći, odgovorio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je ponovo istakoa da poljoprivreda, iako je strateški mnogo važnija, dobija samo pet miliona više:

“Prvo, ja nisam delio novac, već komisija. Od tri člana, poznajem samo jednog. Druga dvojica su iz Vlasotinca i Medvedje i ni sa jednim od njih nemam nikakve veze, niti imam poznanike koji ih poznaju. Dakle, o raspodeli su odlučivali stručnjaci, a ne ja. Drugo, upravo jedan od članova komisije, mislim Vlasotinčanin, insistirao je da radio stanice dobiju sredstva, Radio o16, pa i Radio Medvedja. Televizija ”Zona plus” se vidi u Leskovcu i ja njenog vlasnika takodje ne poznajem. Znam da drži neku sekuriti službu ili tako nešto, ali ga lično ne poznajem. A kad kažete mediji, evo jučerašnjeg primera: U Spomen parku divna manifestacija posvećena deci, a na nekim medijima ni slovo o tome. Gradi se teren sa veštačkom travom-ništa, dve ulice se završavaju, ni reč. Ali zato pišu o protestima zbog cene benzina i o Privrednoj komori”, odgovarao je Cvetanović ne precizirajući o kojim se portalima radi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare