ZC: Saopštenjem na saopštenje Dveri

VRANJE

Rukovodstvo Zdravstvenog centra Vranje reagovalo je na saopštenje Srpskog pokreta Dveri koje se odnosi na anketu koju je sproveo Portal “Bebac” medju porodiljama, a tiče se vanjskog Porodilišta.

Sasopštenje prenosimo u celosti bez ikakvih ispravki.

“Ovo nije prvi put da se Srpski pokret Dveri u Vranju oglašava pod maskom dušebrižja i ukazuje na navodne nedostatke u organizacionom smislu najveće regionalne zdravstvene ustanove na jugu Srbije kroz koju dnevno prođe i zdravstvenu uslugu dobije više od 3 hiljada građana Pčinjskog okruga i Kosovskog pomoravlja i uvek im je na meti zdravstvena usluga koja se pruža najmlađima. Prošli put su uprli prstom u „Školu roditeljstva“ i pokazalo se da niti jedan od navoda koji su izneli u svom pisaniju nije istinit.

Danas im je na meti Porodilište. Vranjsko Porodilište ove godine broji povećanje novorođenih beba za više od sto novih života koji su na svet došli sa najboljim mogućim ocenama lekara i medicinskog osoblja u odnosu na prošlu godinu u istom tom Porodilištu koje oni besramno blate.

Osmesi srećnih majki i očeva na skoro 4 hiljada lica koji svakodnevno svoje bebe iznose iz vranjske Bolnice su slika koja upravo govori suprotno od svih napisanih reči na portalu koji ne navodi na kom uzorku je urađeno ispitivanje iz Zdravstvenog centra Vranje i gde ne vidimo na koji način se garantuje verodostojnost iznetih podataka. Po istom istraživanju istog internet portala  Klinički centar Niš ima lošije ocene od vranjskog Porodilišta a govorimo o jednoj Klinici!?!

Vranjsko Porodilište je u potpunosti renovirano i ima najmoderniju medicinsku opremu. Podmlađen je kadar sa jednim svršenim specijalistom ginekologije i akušerstva i još dvoje mladih lekara na specijalizaciji. Danas se u Porodilištu na Neonatologiji instalira novi transportni inkubator vrednosti oko 13 hiljada evra.

Svesni smo da je odnos između zdravstvenih radnika i naših pacijenatkinja nešto na čemu treba da se radi i mi ovde stalno ulažemo nadljudske napore da poboljšamo zdravstvenu uslugu u tom smislu kao i da poboljšamo uslove boravka na odeljenju. Bolja higijena, ishrana i sve ono što je neophodno da naše majke u što boljem okruženju uz stručnu pomoć i nadzor zdravstvenih radnika donesu potomstvo na svet su naša stalna briga. Obezbedili smo epiduralni bezbolni porođaj. Imamo nove CTG aparate. Prioritet nam je bolja komunikacija, međusobno razumevanje i poštovanje prava i obaveza svih, kako zaposlenih tako i naših korisnica zdravstvenih usluga.

(Menadžment Zdravstvenog centra Vranje je uspeo da obezbedi donaciju novog transportnog inkubatora model Isolette TI500 sa pratećom opremom, proizvođača Drägerwerk AG & Co, vrednosti 12.642,00 EUR koji će već sutra biti u funkciji.)

U Zdravstvenom centru Vranje uspešno podržavamo ono što je najvažnije a to je porodica i ulaganje u buduće generacije dece i ne dozvoljavamo da se najsvetije porodične i društvene vrednosti na ovaj način obezvređuju. Rezultati su objavljeni 6. decembra 2019. godine i apsolutno je zlonamerno to što se komentarišu danas i koriste u dnevno politiučke svrhe. Naše potomstvo nije za izrugivanje i ničije političko raskusuravanje”, navodi se u saopštenju Zdravstvenog centra Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare