Vlada Srbije novac od zdravstvene zaštite građana daje za pokrivanje duga Puteva Srbije

BEOGRAD-LESKOVAC-VRANJE-NIŠ

Vlada Srbije donela je rešenje kojim se ukupno 1,7 milijardi dinara prebacuje sa podrške Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje na servisiranja spoljnog duga Javnom preduzeću “Putevi Srbije”.

Kako se navodi u rešenju Vlade Srbije, koje je potpisala premijerka Ana Brnabić, umesto za podršku RFZO iz budžeta za 2019. prebacuje se “Putevima Srbije” 1,4 milijardi dinara, prenosi Nova ekonomija.

Još 300 miliona dinara prenosi se sa servisiranja spoljnog javnog duga, odnosno otplatu stranih kamata, navodi se u rešenju objavljenom u Službenom glasniku.

Ova sredstva “raspoređuju se Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih Javnom preduzeću ‘Putevi Srbije’ za održavanje mreže državnih puteva I i II reda, kao i za obaveze iz člana 70. Zakona o putevima”.

Ovo nije prvi put da Vlada Srbije preusmerava sredstva sa RFZO – ove godine je odlučila da se 60 miliona dinara, koliko je bilo namenjeno Fondu, potroši na međunarodnu promociju Srbije u okviru kampanje „Srbija stvara”.

Vlada je takođe izdašno pomagala i JP “Koridori Srbije”, sa 500 miliona dinara u novembru, 300 miliona dinara u oktobru i dve milijarde dinara u septembru.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mirko
Mirko
4 godine pre

Nasim parama,tj parama gradjana srbije se manipuliše a da se ne pitamo. Šta imam od zdravstvenog osiguranja kada za sve moram da platim participaciju, bolnice u raspadanju, nemaju osnovnih sredstava za rad. I posle se čude kad svi odlaze iz ove srbije.